Antena Meniu Search
x

Poliţistul din Sibiu acuzat că a agresat două minore, dat în vileag de colegi

Un caz cutremurător zguduie poliţia! Un agent din Sibiu a trecut de cealaltă parte a legii şi trebuie să răspundă unor acuzaţii grave: tentativă de viol şi agresiune sexuală. Individul, antrenor de box în timpul liber, ar fi ademenit două fete de 12 şi 17 ani la Bucureşti unde le-ar fi agresat.

De Redactia Observator la 23.08.2019, 19:27
Vezi și

Un caz cutremurător zguduie poliţia! Un agent din Sibiu a trecut de cealaltă parte a legii şi trebuie să răspundă unor acuzaţii grave: tentativă de viol şi agresiune sexuală. Individul, antrenor de box în timpul liber, ar fi ademenit două fete de 12 şi 17 ani la Bucureşti unde le-ar fi agresat sexual. Una dintre sportive este dublă campionă naţională. Poliţistul a fost demascat de doi colegi, tot antrenori de box, care au reuşit să smulgă adevărul de la fete.

Agent şef adjunct la Departamentul de Ordine Publică al IPJ Sibiu, antrenor de box în timpul liber. Însurat, tatăl unui băiat de 12 ani şi al unei fetiţe de 6 ani. 

În urmă cu patru ani, individul şi-a închiriat o sală la un club sportiv din Sibiu. Acolo le-a cunoscut pe victimele sale, două sportive de 12 şi 17 ani, una dintre ele de două ori campioană națională la box.

Poliţitstul le-a câştigat rapid încrederea fetelor şi părinţilor acestora. 

Sub pretextul unor cantonamente si antrenamente sub tutela federaţiei de box, bărbatul a reuşit să le ademenască pe ambele tinere în Bucurşeti. În realitate, nu dorea altceva decât să petreacă o noapte cu ele într-o cameră de hotel, spun anchetatorii.

Prima agresiune ar fi avut loc în aprilie 2018, când poliţitstul a reuşit să se cazeze cu copila de 12 ani în aceeaşi cameră.

Ioan Veştemean, procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu: Peste noapte a încercat să violeze fetiţa de 12 ani. S-a dezbrăcat şi s-a urcat peste fetiţă, aceasta neavând posibilitatea să se apere. S-au luptat aproape două ore. Fata a reuşit să scape, el a cedat, dar fata toată noaptea şi-a petrecut-o în baie de frică să nu se întoarcă din nou maestrul

Câteva luni mai târziu, în februrie 2019, agentul a ajuns în Capitală cu o altă victimă: o fată de 17 ani pe care o ademenise în oraş cu o demonstraţie sportivă. 

Prinsă singură în camera de hotel cu antrenorul, fata s-a luptat să scape din mâinile lui şi a reuşit. Întoarse acasă, niciuna nu a povestit părinţilor coşmarul trăit, în schimb au părăsit clubul unde antrena poliţistul. Au ales o altă asociaţie sportivă din oraş. Acolo, alţi doi agenţi de poliţie care erau tot antrenori de box au reuşit să afle adevărul de la fete.

Ioan Veştemean, procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu: Le-au pus întrebări. Cum de aţi renunţat? De ce v-aţi mutat la acest club? La început nu au vrut să spună dar, treptat, au început să spună că acel maestru le mângâia şi le pipăia la antrenamente

Comisar Luciana Lazăr, purtător de cuvânt IPJ Sibiu: În urma informaţiilor obţinute, Inspectoratul de Poliţie a sesizat Parchetul cu privire că un angajat din cadrul Ordine Publică ar fi săvârşit fapte de natură penală

Aşa a ajuns cazul în vizorul procurorilor care l-au supravegheat pe bărbat. Au descoperit că a încercat să le sune pe fete şi să le convingă să nu mărturisească nimic, pe motiv că totul a fost o glumă.

Agentul de 47 de ani lucra în cadrul compartimentul de ordine şi siguranţă publică din anul 2006. În tot acest timp a avut un comportament ireproşabil, obţinând calificative de bine şi foarte bine.

Dan Antonescu, psiholog criminalist: Ţi-ai ales o meserie în care eşti obligat să veghezi la respectarea legii. Şi tu îţi baţi joc de nişte destine. Aceste fetiţe vor rămâne marcate pe viaţă de ceea ce a făcut sau a încercat să facă acest individ

Bărbatul apare pe reţelele de socializare alături de nume importante din boxul românesc, precum Leonard Doroftei. 

În urmă cu nicio săptămână agentul de poliţie a venit la Federaţia Română de Box unde a cerut afilierea clubului la care activează. Acum, şefii forumului sportiv anunţă că îl vor suspenda pe suspect.

Vasile Cîtea, preşedintele Federaţiei Române de Box: La noi nu există niciun fel de toleranţă în ecuaţia asta, cu asemenea acţiuni. Nu am avut până acum niciun fel de incident. Nu vrem să avem nici pe mai departe

Bărbatul este acuzat acum de tenativă de viol şi agresiune sexuală. Nu şi-a recunoscut faptele, iar judecătorii au decis să-l cerceteze în arest la domiciliu.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Poliţistul din Sibiu acuzat că a agresat două minore, dat în vileag de colegi