Antena Meniu Search
x

Video Poliţiştii care au evitat iniţial să ceară recalcularea alcoolemiei lui Culiţă Sterp, lăudaţi de Bode. Erau să îl scape pe manelist de dosar penal

Cântăreţul de muzică de petrecere Culiţă Sterp se îndreaptă spre un nou dosar penal: poliţiştii au cerut recalcularea alcoolemiei pe care o avea când a făcut accident la Cluj-Napoca, spun surse din anchetă. Dacă acum două săptămâni şi jumătate era sub, acum a depăşit limita penală. Avocatul lui susţine, însă, că nu ştie nimic despre asta.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 29.11.2022, 20:49

Vezi și

"De ce ai urcat la volan dacă ai băut?" Cântăreţul de muzică de petrecere şi-a permis să ignore întrebarea pe care i-o adresa reporterul acum 18 zile.

Atunci, alcoolemia rezulată din analizele de sânge era puţin peste 0,7, sub limita penală de 0,8, spun surse din interiorul anchetei. Între timp, poliţiştii au cerut recalcularea, ca să afle valoarea estimată în momentul în care Culiţă a trecut pe roşu cu maşina şi a spulberat un Logan. Încerca să scape de agenţii care îl urmăreau pentru că depăşise limita de viteză în oraş.

Alex Prunean, reporter Observator: Dacă până acum conducerea sub influenţa alcoolului în cazul Culiţă a fost considerată doar contravenţie şi a fost sancţionată cu o amendă şi reţinerea permisului, valoarea de peste 0,80 gr/l transformă fapta în infracţiune. Acest lucru înseamnă că se va adaugă la dosarul penal în care este cercetat deja.

Estimarea alcoolemiei pentru momentul în care s-a produs un accident se fac după o formulă ştiinţifică. Într-o oră, corpul noastru metabolizează 16 mg alcool din 100 ml sânge. De exemplu, o persoană cu alcoolemie 1,6 va ajunge la concentraţie zero a alcoolului după 10 ore. Legiştii iau în calcul şi alte variabile.

Pe acelaşi subiect

Gabriela Constantinescu, Chimist Laborator Toxicologie IML: El trebuie să declare ce a băut, intervalul de ingestie a băuturilor alcoolice, tipul şi cantitatea alimentelor, ne sunt necesarea înălţimea şi greutatea persoanei.

Poliţiştii au recalculat alcoolemia lui Culiţă Sterp la aproape trei săptămâni după accidentul pe care l-a provocat. Ministrul de interne îi lăuda atunci.

Lucian Bode, ministrul de Interne: Consider că au acţionat gradual corect. Au efectuat cercetarea la faţa locului şi pe baza probelor pe care le-au strâns au luat măsura cea mai dură: reţinerea pentru 24 de ore.

Culiță Sterp a recunoscut că a băut, înainte de accident

Culiţă Sterp a recunoscut că a băut înainte de accident, dar a pretins că se întâmplase cu o seară în urma accidentului. Nici aşa nu trebuia să se urce la volan, l-a certat mama lui.

După ce a fost în arest, cântăreţul a fost eliberat şi plasat de judecători sub control judiciar.

Culită Sterp: Mi s-a impus măsura controlului judiciar, aceea de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de timp. Pentru mine, asta este una dintre cele mai mari pedepse care mi se putea întâmpla.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Poliţiştii care au evitat iniţial să ceară recalcularea alcoolemiei lui Culiţă Sterp, lăudaţi de Bode. Erau să îl scape pe manelist de dosar penal