Antena Meniu Search
x
LIVE

Polițiștii trebuie să verifice masca. Europol: Vom avea al doilea job: croitor sau specialist în microfibre

Sindicaliștii de la Europol spun că polițiștii vor avea, de sâmbătă, un al doilea job: croitor-filator sau specialist în microfibre, pentru că vor trebui să verifice tipul măștii purtat de români. Postarea amuzantă a devenit virală.

De Redactia Observator la 08.01.2022, 07:21
Polițiștii trebuie să verifice masca. Europol: Vom avea al doilea job: croitor sau specialist în microfibre - Shutterstock

„Polițiștii vor avea un al doilea job: croitor-filator si specialist în microfibre. Începând de mâine (sâmbătă - n.r.), odată cu intrarea în vigoare a noii Hotărâri de Guvern prin care polițiștii vor trebui să verifice tipul și calitatea măștilor de protecție purtate de populație, aceștia își vor putea asigura un al doilea job, în funcție de îndemânarea fiecăruia”, scriu sindicaliștii din Poliție, pe Facebook.

Ei spun că printre cele mai de interes meserii sunt cele de: croitor-filator, inginer textil, designer vestimentar și specialist în microfibre.

„Aceștia vor putea da de asemenea sfaturi dacă tipul mască purtată se asortează cu pardesiul sau cu tocurile de la pantofi, putând acorda astfel calificative și apreciind dacă oamenii au sau nu stil”, continuă, în aceeași manieră amuzantă, sindicaliștii, scrie Mediafax.

Situaţia este ridicolă

Pe acelaşi subiect

Polițiștii adaugă faptul că, lăsând gluma la o parte, situația este „ridicolă”.

„Colegii noștri de mâine (sâmbătă - n.r.) vor trebui să verifice tipul măștii și calitatea materialului din care acestea sunt confecționate. Pentru a fi bine edificați cu această nouă „atribuție” îl rugăm chiar pe ministrul Lucian Bode să facă o lecție demonstrativă pentru toți polițiștii de verificare a măștii unei persoane. Reiterăm faptul că polițiștii nu au fost instruiți și nici nu au cunoștințele necesare pentru acest tip de verificări aberante”, mai spun sindicaliștii Europol în postarea lor.

Masca de protecție chirurgicală sau FPP2 va deveni obligatorie în toate spațiile frecventate de oameni, din momentul în care incidența trece de 1 la mie. Decizia intră în vigoare de sâmbătă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Polițiștii trebuie să verifice masca. Europol: Vom avea al doilea job: croitor sau specialist în microfibre