Antena Meniu Search
x

Video Poluare masivă în Prahova, în urma furtului conductelor de ţiţei din Surani. Apele, puternic contaminate: "A curs petrol pe gârlă, au murit toţi peştii"

Poluare masivă pe un râu din judeţul Prahova. O cantitate mare de ţiţei a fost deversată în apă, după ce din localitatea Surani au fost furaţi 40 de metri de conductă petrolieră. Se pare că la câteva ore de la eveniment, peştii pluteau în derivă, iar păsările erau acoperite cu produs petrolier. Chiar dacă incidentul s-a produs în noaptea de Înviere, efectele se resimt şi acum.

de Cristi Georgescu

la 20.04.2023, 08:23

Vezi și

Furtul conductelor de ţiţei a produs pagube importante pe râul Lopatna din judeţul Prahova. Cantitatea de produs petrolier ce trebuia deversat într-un decantor din Boldești-Scăeni a contaminat apele.

Grigore Andreescu, primar Păcureţi: Am fost informat de un cetăţean al comunei Păcureţi, satul Matriţa, petrum că s-a scurs petrom. Am anunţat toate organele competente. S-au luat toate măsurile necesare. 

Cele mai afectate sunt localităţile Surani, Şoimari şi Păcureţi 

În zona afectată se simte şi acum miros puternic de petrol. Reprezentanţii Apele Române au precizat faptul că cei din compania ale cărei conducte au fost urate, au anunţat imediat poluarea. S-a intervenit cu hidrobaraje şi s-a izolat peliculă petrolieră. 

Pe acelaşi subiect

Dorin Tudor, Director general CONPET: Încercăm să diminuăm şi să eliminăm fenomenul ce s-a creat în zona respectivă. 

La scurt timp după incident, luciul apei a luat culoarea ţiţeiului, iar în urmă a rămas doar dezastru. 

Localnic: Trecea petrol pe aici, zici că era sondă direct.. Au murit toţi peştii. 

Localnic: Miroase. A curs petrol pe aici pe gârlă. Sunt peştii morţi. 

Din fericire, poliţiştii au reușit să-i identifice pe făptaşi, aceştia fiind reţinuţi pentru 24 de ore. După încheierea dosarului, cei doi bărbaţi de 28 şi 34 de ani se vor alege cu amenzi şi din partea reprezentanţilor Gărzii de Mediu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Poluare masivă în Prahova, în urma furtului conductelor de ţiţei din Surani. Apele, puternic contaminate: "A curs petrol pe gârlă, au murit toţi peştii"