Antena Meniu Search
x

Video Pompieri în misiune, blocaţi pe străduţele din Centrul Vechi al Capitalei. Clienţii teraselor s-au certat cu poliţiştii şi jandarmii, revoltaţi că sunt evacuaţi

A fost incendiu puternic, azi-noapte, în Centrul Vechi al Capitalei. A ars acoperișul unei clădiri de pe Strada Şelari, iar zeci de persoane, locatari şi petrecăreţi, au fost evacuate. Intervenţia pompierilor a fost extrem de dificilă din cauza străduţelor înguste şi a teraselor amplasate peste tot. Dar şi pentru evacuarea celor aflaţi în pericol, revoltaţi că sunt evacuaţi. Angajaţii ISU au fost nevoiţi să ceară ajutorul Poliţiei şi Jandarmeriei.

de Redactia Observator

la 31.03.2024, 10:05

Vezi și

Era ora 20.00 când s-a dat alarma.

Imediat, mai multe echipaje de pompieri au ajuns pe Strada Şelari. 

Daniel Vasile, ISU Bucureşti-Ilfov: Colegii au constatat că la nivelul podului sunt degajări de fum. Şi au procedat la degajarea spaţiilor interioare. Adică, la evacuarea persoanelor şi a locatarilor care se găseau la etajul 1. Având în vedere că este o clădire compactă, al cărei pod nu este compartimentat, incendiul s-a propagat foarte rapid. În interior sunt depozitate elemente combustibile, mase plastice, lemn, textile, şi alte asemenea bunuri.

Cum exista pericol de extindere, spre Centrul Istoric au plecat mai multe maşini de intervenţie, din mai multe unităţi ale ISU Bucureşti-Ilfov.

Pe acelaşi subiect

Numai că, a fost foarte greu ca autospecialele să ajungă până la clădire. 

Daniel Vasile, ISU Bucureşti-Ilfov: Au fost întâmpinate dificultăţi importante de către echipele de intervenţie în ceea ce priveşte accesul în zonă. Multe dintre autospeciale au rămas blocate pe străzi. N-au putut înainta către locul unde s-a desfăşurat intervenţia.

Unii clienţi ai teraselor, supăraţi pe poliţişti că au fost rugaţi să plece din zonă

Nici autoscara, de care era foarte mare nevoie, n-a putut ajunge la intervenţie. Iar, în ciuda pericolului, unii clienții ai teraselor din jur s-au supărat pe forțele de ordine când au fost rugați să plece din zonă. Unii dintre locatari au declarat că s-au speriat când au văzut fumul gros și că au ieșit repede. Dar că nu știu cât de tare le sunt afectate locuințele și nici unde vor sta pe timpul nopții. 

Daniel Vasile, ISU Bucureşti-Ilfov: Problema provine din zona de pod. Există pagube şi la nivelul etajului 1, unde sunt locuinţele, însă pagubele urmează să fie stabilite. Este un spaţiu care a fost afectat, de aproximativ 300 de metri pătraţi.

Din fericire, nimeni n-a fost rănit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Pompieri în misiune, blocaţi pe străduţele din Centrul Vechi al Capitalei. Clienţii teraselor s-au certat cu poliţiştii şi jandarmii, revoltaţi că sunt evacuaţi