Antena Meniu Search
x

Video "Poooc! Putea să mă omoare". Doi soţi, la un pas de moarte după ce vântul a rupt o creangă şi a înfipt-o în bordul maşinii lor

Iarna s-a dezlănuţit cu furie la munte. A nins fără oprire, zăpada se apropie de jumătate de metru în multe locuri, iar vântul a şuierat cu 100 de kilometri pe oră pe creste. Viscolul a adus deja necazuri. Mai mulţi turişti au rămas blocaţi într-o staţiune din Apuseni, iar în Harghita, doi soţi au trecut pe lângă moarte. Un brad rupt de rafale le-a străpuns maşina şi a trecut la o palmă de şofer şi pasager. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 13.11.2023, 07:04

Vezi și

"Poooc! Putea să mă omoare, doamnă, uitaţi, a intrat acolo."

"A căzut copacul peste noi."

"Aţi păţit ceva?"

"Pe mine m-a lovit."

Pe acelaşi subiect

Viscolul şi ninsorile au transformat în pericole multe drumuri din Transilvania şi Moldova. Bărbatul conducea pe drumul dintre Gheorgheni şi Praid când a auzit un zgomot puternic - bradul gros a găurit plafonul maşinii şi s-a înfipt în bord.

"Urât de tot! Aşa tare s-a înfipt, nu pot să-l scot. Era lung, am încercat şi eu şi alţii."

Şoferul şi soţia lui, care stătea în dreapta, au fost răniţi şi preluaţi de echipajul unei ambulanţe. Zăpada de pe drumuri a pus probleme şoferilor şi pe şoselele din Braşov, Covasna, Bihor şi Gorj. 

Vremea va rămâne rea la munte

Ninsorile abundente au început să cadă în regiunile de munte încă de aseară. În centrul Transilvaniei mai ningea şi astăzi la prânz. Cel mai gros strat de zăpadă este la Stâna de Vale: 36 de centimetri. Viscolul a adus şi gerul. Temperaturile au coborât mult sub minus 10 grade Celsius. 

La Vârful Omu au fost azi-noapte minus 15 grade. Rafalele îngheţate au accentuat senzaţia de frig tăios şi la Rânca. 

Diana Speretoiu, reporter Observator: "În Munţii Parâng vântul bate atât de tare încât abia te poţi ţine pe picioare. Mai sus, pe creste, rafalele ating chiar şi 110 kilometri pe oră. Din acest motiv, salvamontiştii avertizează turiştii să rămână în apropierea cabanelor şi să nu se aventureze pe traseele care le-ar putea pune probleme."

În Apuseni, mai mulţi turişti au rămas dimineaţă blocaţi în staţiunea Padiş, din Bihor. Ninsoarea de peste noapte troienise drumul.

"Cam aşa arată drumul. Plin de zăpadă. Aşteptăm maşinile. Să ne deszăpezească."

Problema a fost că unul dintre cele trei utilaje de deszăpezire care curăţau drumurile dintre staţiuni s-a împotmolit. 

Mircea Mălan, vicepreşedinte CJ Bihor: "În zona Padiş, de la Scăriţa încolo ultima deszăpezire nu a putut fi realizată, deoarece maşina de deszăpezit a ieşit de pe carosabil."

Drumarii au ajuns la turişti blocaţi după ore bune. 

Probleme au fost şi în Bistriţa Năsăud. Angajaţii de la deszăpezire s-au luptat şi cu ninsoarea, şi cu arborii rupţi de vânt şi căzuţi pe drumuri. Vântul puternic a făcut pagube şi în sudul ţării. La Bucureşti, zeci de copaci au fost doborâţi de rafalele de peste 60 de kilometri pe oră, care au smuls şi bucăţi din acoperişuri. 8 maşini au fost avariate. Pompierii au fost chemaţi în ajutor şi la Constanţa, unde nouă copaci au căzut în timpul vijeliei, iar o sală de sport a rămas fără acoperiş. La noapte, vântul se potoleşte, dar aerul va rămâne rece. 

Mihai Huştiu, meteorolog: "Luni dimineaţă - temperaturi negative ce coboară până spre minus 8 grade în estul Transilvaniei. Şi în Capitală, luni dimineaţă, unu-două grade, posibil minus două grade la periferie."

De marţi, în schimb, vremea se încălzeşte din nou. Alte ninsori sunt aşteptate la munte la sfârşitul săptămânii viitoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » "Poooc! Putea să mă omoare". Doi soţi, la un pas de moarte după ce vântul a rupt o creangă şi a înfipt-o în bordul maşinii lor