Antena Meniu Search
x

Video Zăpadă de jumătate de metru la munte. Mai mulți turiști au rămas blocați în stațiunea Padiș din Apuseni, după ninsorile puternice 

Iarna se năpusteşte cu... entuziasm asupra României. A nins fără oprire la munte, unde zăpada ajunge până la jumătate de metru, iar vântul bate cu 100 de kilometri pe oră. Mai mulţi turişti au rămas blocaţi într-o staţiune din Apuseni pentru că drumul este troienit. Iarnă în toată regula este şi în stațiunea Rânca, în Munţii Parâng.

de Redactia Observator

la 12.11.2023, 14:24

Vezi și

În aproape toate zonele montane a nins abundent în ultimele ore și a fost viscol, ceea ce a îngreunat deszăpezirea. În judetul Bihor, în zona stațiunii Padiș, turiștii au fost luați prin surprindere de răbufnirea iernii. Nu au mai putut coborî din stațiune pentru ca s-a depus un strat de zăpadă de jumătate de metru în unele zone. Acum, așteaptă utilajele pentru deszăpezire. 

Și la Stâna de Vale sunt mai mulți turiști care așteaptă să fie curățat drumul de zăpadă, ca să poată coborî de la munte. Vântul a făcut probleme și în Harghita. Peste 300 de gospodării au rămas fără curent. Ninge abundent și se acționează cu utilaje și material antiderapant. Un copac a căzut peste o mașină, iar șoferul a fost rănit. 

De lucru au drumarii și în Pasul Tihuța. Au căzut și aici copaci pe carosabil, iar deszăpezirea este îngreunată și din cauza vântului, care ar mai putea face probleme și orele următoare.

Temperaturile resimțite au scăzut și pana la minus 15 grade în zona Vârfului Omu

Pe acelaşi subiect

Meteorologii au emis un cod galben de vant puternic. Avertizarea este valabilă până în această seară, la ora 18.00. Sunt anunțate intensificări ale vântului, ninsori în Carpații Orientali și viscol la peste 1700 de metri. Rafalele vor atinge si 110 km pe oră. De altfel, din cauza vântului puternic, și în această dimineață, temperaturile resimțite au scăzut și pana la minus 15 grade în zona Vârfului Omu. Au fost minus 10 în Ceahlau și minus 7 grade în Parâng.

Temperaturi resimţite de dimineaţă:

-15°    Vârful Omu 

-12°    Țarcu 

-11°    Bâlea Lac 

-11°    Călimani 

-10°    Ceahlău 

-10°    Vlădeasa 

-10°    Lăcăuţi

-8°    Iezer 

-7°    Parâng

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » Zăpadă de jumătate de metru la munte. Mai mulți turiști au rămas blocați în stațiunea Padiș din Apuseni, după ninsorile puternice