Video Porcul înlocuit cu fructele de mare. Cherhanalele şi restaurantele pregătesc platouri speciale de Crăciun pentru cei care vor un altfel de meniu
O explozie de arome şi culoare, în farfurie. Chefii şi-au propus să aducă exoticul pe plitele cherhanalelor şi de sărbători, nu doar vara. Au înlocuit peştele cu savuroasele fructe de mare şi au pregătit platouri spectaculoase. De pe masa de sărbătoare nu lipsesc nici chifteluţele, cârnaţii sau sărmăluţele din peşte. Poftă să fie!
Plitele sunt încinse, iar bunătăţile din mare, proaspete. La restaurantele cu specific pescăresc de pe litoral e spectacol în farfurie.
Creveţi, inele de calamar, scoici şi rapane toate într-un spectacol de gust şi culoare. Chefii ne spun de fiecare dată ca întotdeauna aroma fructelor de mare e intensificată de un vin alb de calitate.
"Nu e un mare secret trebuie să stea la foc constant. Avem şi supa de fructe de mare o ciorbă de scoici care e dumnezeiască", a declarat Sorin Rusu, chef.
Porcul înlocuit cu fructele de mare
- Mai mulţi români riscă închisoarea din cauza unei tradiţii care i-a oripilat pe italieni. Au chemat carabinierii
- Cât câștigă un român care spune că lucreză și 310 ore pe lună la o fermă din Germania: "Dacă era așa...
- Un român din Germania a cărat în portbagaj o jumătate de porc în putrefacţie. Oamenii au chemat autorităţile,...
- Una dintre cele mai frumoase cetăţi din inima ţării stă închisă pentru al patrulea an consecutiv....
- O gravidă, doi copii și alți patru adulți, răniți după ce o mașină a intrat pe contrasens, într-un alt...
În bucătăriile cherhanalelor, fructele de mare sunt reinterpretate pentru toate gusturile. Scoici în sos alb sau supă cremă sunt doar câteva dintre noutăţile din meniu. Românii au dat de gustul fructelor de mare, aşa că îşi doresc midii sau creveţi şi pe masa de Crăciun sau Revelion.
"Ador mai mult midiile, fructele de mare. Peştele puţin mai rar. E ceva exotic, excentric", spune un client.
Cine nu vrea să vină la restaurant de Crăciun, dar îşi doreşte un platou sofisticat pe masa de sărbătoare, îl primeşte direct acasă.
"Clienţii pot comanda produsele pe care le regăsesc în restaurant şi acasă. Am gândit nişte platouri special pentru această perioadă, astfel încât ai ridicat capacul platoului şi le poti servi pe masă direct", a declarat Alexandru Munteanu - manager cherhana.
Porţiile pornesc de la 50 de lei, dar ajung şi până la 200 de lei în cazul unui platou pentru mai multe persoane. Iar dacă răsfăţul culinar vă face cu ochiul şi pentru noaptea dintre ani, sunt cherhanale care organizează petrecerea de Revelion. Cu 400 de lei de persoană, bufetul, barul deschis şi muzica live sunt asigurate.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰