Antena Meniu Search
x

Video Cum trebuie să reacționăm în cazul în care suntem atacați de câinii furioși. Sfatul dresorului

Sâmbătă, 21 ianuarie, o femeie a fost muşcată de câini la Lacul Morii. Femeia, în vârstă de 43 de ani, şi-a pierdut viaţa în urma atacului. Invitat la Observator 12, Mihai Nae, dresor, a vorbit despre cum trebuie să reacţionăm în cazul în care pe stradă, între blocuri, în parc, suntem ameniţaţi de câini furioşi.

de Redactia Observator

la 23.01.2023, 14:15

Vezi și

Mihai Nae, dresor: Cred că în situaţia de faţă, sau ţinând cont de vremurile pe care le trăim, ar trebui să fim dotaţi cu anumite dispozitive. Poșeta, umbrela, pot fi mijloace prin care să ne apărăm. E adevărat că nu putem fi pregătiți psihic pentru un atac de genul acesta, pentru că întrăm în panică. 

Ce este important să facem atunci când suntem atacați de câini

În momentul în care suntem într-o astfel de situație, este foarte important să avem unde suna pentru a cere ajutor. Este important ca în astfel de momente să nu fugim, să nu devenim agresivi și să evităm mișcările bruște. Se poate ridica tonul pentru a le da de înțeles animalelor că nu procedează corect și că sunt în inferioritate. 

Mihai Nae, dresor: În momentul în care devenim agresivi, vor răspunde. Ei nu-și mai apără teritoriul nejustificat, ba chiar le confirmi că trebuie să te îndepărteze. Trebuie să evităm mișcările bruște, nu trebuie să fugim. La un moment dat, putem ridicat tonul prin a îi certa, că nu procedează corect față de noi. Trebuie să avem legi pe care să le punem în practică din punctul ăsta de vedere. 

Pe acelaşi subiect

Umbrela este un instrument foarte bun care poate ține animalele la distanță, până când ieșim din teritoriul lor. 

Mihai Nae, dresor: Cu umbrela, mișcând-o în jurul nostru, putem să îi ținem la distanță pe toți, mai ales dacă este una mare, până când trecem de teritoriul lor. 

O femeie din București a murit după ce a fost atacată de câini

Ana, o femeie de 43 de ani alerga pe Lacul Morii din Capitală. O haită a atacat-o şi a mâncat-o de vie. În aprilie, anul trecut, în acelaşi loc, femeia a mai fost sfâşiată de câini. A avut răni extrem de grave şi a rămas cu sechele dureroase. Chiar şi aşa, credea că lucrurile se pot schimba. Era activist de Mediu şi sportiv îndrăgostit de natură. Tragedia vine la zece ani de când Ionuţ, un băieţel de patru ani, a murit muşcat de câini într-un parc din Capitală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Cum trebuie să reacționăm în cazul în care suntem atacați de câinii furioși. Sfatul dresorului