Antena Meniu Search
x

Video ''Poţi să verşi o lacrimă, să-ţi întăreşti credinţa.'' Mii de pelerini s-au rugat la Mănăstirea Nicula pentru iertarea păcatelor şi sănătate

Noapte de rugăciune la Mănăstirea Nicula, din judeţul Cluj. Zeci de mii de pelerini, veniţi din toate colţurile ţării, au îndurat şi frigul şi ploaia, pentru a fi prezenţi la slujba care va avea loc astăzi, de Sfânta Maria. Fie că au venit cu trenul, maşina sau pe jos, toţi au acelasi scop: să se roage pentru iertarea păcatelor şi pentru sănătate la icoana făcătoare de minuni.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 15.08.2022, 09:25

Vezi și

La miezul nopţii, zeci de preoţi, împreună cu peste 20.000 de credincioşi, au înconjurat Mănăstirea Nicula. De trei ori, după datină, cu icoana făcătoare de minuni în mână. În tot acest timp, unii dintre pelerini au făcut drumul pe coate şi genunchi.

Mii de pelerini s-au rugat la Mănăstirea Nicula pentru iertarea păcatelor şi sănătate

Când a început slujba, ploaia torenţială, care a căzut ore bune peste Dealul Mănăstirii, s-a oprit.

''Atât a fost de dorită ploaia asta! Nu-i nimic, Dumnezeu să fie binecuvântat că ne-a dat ploaie!''

Pe acelaşi subiect

Nimeni nu a scăpat de ploaia torenţială, dar parcă frigul nu a fost atât de pătrunzător, spun pelerinii, unii veniţi de la sute de kilometri pentru a se ruga pentru sănătate, linişte sau pace.

''Aici ne încârcăm cu credinţă. Aici poţi să verşi o lacrimă, să-ţi întăreşti credinţa.''

''Ne cheamă Maica Domnului! Sunt udă, dar...Ce să fac acum, aşa-i!''

Un alt moment mult aşteptat de pelerini a început la lăsarea întunericului. Atunci, tot dealul mănăstirii s-a luminat de lumânările ţinute în mâini de zecile de mii de credincioşi.

''Nu este prima dată, vin de când eram copil mic. De fiecare dată este minunat!''

În această dimineaţă, în jurul orei 9.00, va începe Sfânta Liturghie, ţinută de un sobor de preoţi în frunte cu Mitropolitul Clujului. Iar la orele amiezii, când totul se va încheia, credincioşii vor fi ospătaţi cu sarmale făcute la mănăstire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » ''Poţi să verşi o lacrimă, să-ţi întăreşti credinţa.'' Mii de pelerini s-au rugat la Mănăstirea Nicula pentru iertarea păcatelor şi sănătate