Antena Meniu Search
x

Povestea bunicului care a dansat sârba în curtea spitalului, după ce a învins coronavirusul (Video)

Bunicul care joacă sârba, după ce a scăpat de coronavirus, în curtea spitalului are o poveste de viaţă emoţionantă. Pentru Observator, pensionarul şi-a deschis sufletul. Mărturiile lui pot oricând să fie aşternute într-o carte. Deşi viaţa l-a pus de multe ori la încercare, nu şi-a pierdut puterea să lupte ca să-şi poată creşte nepoata rămasă în grija sa de când avea câteva zile. 

de Redactia Observator

la 28.05.2020, 21:40

Vezi și
  • Bunicul și nepoata lui, ambii infectați cu coronavirus, au trecut prin mai multe cumpene în viață.
  • Bătrânul crede că s-a infectat cu noul coronavirus de la banii schimbați la o casă de schimb valutar.

Teodor Popescu: A fost o descătuşare extraordinară. Dacă n-aş fi trecut prin asta, aş fi fost ca Toma Necredinciosul. Aşa ar trebui orice pacient la externare, să facă câte o horă. 

Dansul şi firea de luptător au fost pentru Teodor Popescu surse de putere în luna în care a luptat cu coronavirusul. Nu a trecut zi să nu facă o horă în spital. Vindecarea a fost sărbătorită tot în paşi de dans. 

Iar hora bucuriei a făcut turul internetului.

Teodor Popescu: Din salon până în mijlocul curţii am jucat hora de mână. Acolo, am lăsat bagajele şi am trecut pe sârbă! A fost momentul meu de descătuşare. Bucurie mare că m-am debarasat de virusul ăsta care mi-a dat viaţa peste cap. 

Bărbatul spune că a simţit în fiecare zi ravagiile pe care virusul le face asupra sa. 

Teodor Popescu: Când îmi lua probe, spuneam: Îmi luaţi probe degeaba, îl simt. Îl simţeam, îl simţeam în sânge. Îl simţeam în organism. 

Şi nepoata pe care omul o creşte de când avea 12 zile a fost internată tot o lună în acelaşi spital. Tot cu coronavirus. Prin desen, eleva de clasa a VII-a i-a rugat pe medici să-i salveze bunicul. 

Ambii au fost infectaţi chiar înainte de Paşte. Bărbatul crede că a luat virusul de pe banii schimbaţi la o casă de schimb valutar din Motru. 

Teodor Popescu: N-am avut mănuşi, am numărat banii acolo, i-am numărat de două ori. Am stat pe fotoliu, am numărat banii de două ori. I-am băgat în portofel, am venit acasă, i-am mai numărat şi aici. Am pus mâna la ochi, am pus mâna la nas. 

Coronavirusul a fost a treia cumpănă pentru familie. Acum mai bine de 10 ani, bunicul şi nepoata au supravieţuit, după ce casa le-a sărit în aer. Un an mai târziu, au scăpat teferi dintr-un accident feroviar. 

Teodor Popescu: A dat trenul peste o cisternă. Pe unde vine aerul condiţionat, ieşeau flăcări. Eu am lăsat geamantan, am lăsat tot, am luat fata la subsioară şi am sărit în mijlocul mărăcinilor cu ea în braţe. 

După ce epidemia va trece, pensionarul vrea să revină la spitalul unde a fost tratat, ca să-i cunoască pe medicii care l-au salvat, să le vadă chipurile şi să le strângă mâna. Nepoata lui vrea să facă o expoziţie cu desenele din spital, iar banii să-i doneze unităţii medicale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Povestea bunicului care a dansat sârba în curtea spitalului, după ce a învins coronavirusul (Video)