Antena Meniu Search
x

Povestea ŞOCANTĂ a criminalului evadat la Iaşi. După ce şi-a strâns de gât mama şi bunica, Silviu s-a dus la preot şi a făcut MĂRTURISIRI HALUCINANTE

Este alertă la Iaşi, după ce un criminal periculos a evadat din spitalul de Psihiatrie Grajduri. Este pentru a doua oară când tânărul reuşeşte să fugă.

Este alertă la Iaşi, după ce un criminal extrem de periculos a evadat din spitalul de Psihiatrie Grajduri. Este pentru a doua oară când tânărul reuşeşte să fugă.

Poliţiştii îl caută pe Silviu Cătălin Tecuţa, de 24 de ani, care a plecat din spital ieri seară. 

Oamenii legi avertizează că, în lipsa tratamentului medicamentos, tânărul poate deveni violent.

Povestea şocantă a criminalului

În urmă cu şase ani, în 2011, Silviu Tecuţa şi-a sugrumat mama şi bunica, le-a înjunghiat, apoi a încercat să se sinucidă. Atunci avea 17 ani şi era elev. 

Băiatul era cunoscut cu probleme psihice si trecuse, câteva luni înainte de comiterea dublului asasinat, pe la Spitalul “Socola”. 

Suferea de schizofrenie si urma o schema de tratament acasa. Medicii cred ca nu si-a mai luat medicatia si a devenit violent, scrie ziaruldeiasi.ro.

Oroarea s-a intimplat în seara zilei de 4 octombrie 2011, in jurul orei 22.30, in vila in care locuiau toti trei, situata linga cartierul I.C. Bratianu, din Bucium. 

Procurorii afirma ca accesul de furie al tânarului a izbucnit pe fondul unui conflict mai vechi, avut cu mama sa, Luminita Tecuta, privind internarea periodica a baiatului la Spitalul de Psihiatrie Socola.

„Avea o stare permanenta de temere privind internarile repetate la Spitalul de Psihiatrie. Pe fondul acestui conflict, tinarul a strangulat-o pe mama sa, si apoi pe bunica sa care a intervenit in altercatie. Dupa aceasta, a injunghiat-o pe mama sa de citeva ori, apoi o data pe bunica sa. Faptul a avut loc la etajul casei unde locuiau. Apoi, baiatul a coborit-o pe mama lui in baia de la parter, unde a spalat-o in cada. Totodata, a curatat si cutitul, dar nu a mai putut sa o coboare si pe bunica lui”, a declarat atunci procurorul Carmina Pascal, purtatorul de cuvint al Parchetului de pe linga Curtea de Apel Iasi. 

Tânărul era speriat, plin de sânge şi vroia să se sinucidă

Dupa ce a comis cele doua crime, Silviu Tecuta a iesit din casa plin de singe, apoi a mers la o casa aflata la citeva zeci de metri de locuinta sa, unde locuia preotul din zona, paroh la Biserica Nasterea Sf. Ioan Botezatorul din cartierul rezidential I.C. Bratianu. 

Parintele Aurel Margineanu a povestit terifiat despre vizita tinarului plin de singe, aproape de miezul noptii, care venise sa marturiseasca grozavia. 

„S-a prezentat la mine si mi-a spus ce a facut, si imediat am sunat la numarul 112, iar politistii au venit in cinci minute. Tinarul era speriat, plin de singe, si avea ginduri de sinucidere, sa se spinzure. I-am spus ca e bine ca a venit la mine si nu a mers in alta parte. 

A spus ca-i pare rau pentru ce a facut, si nu doreste sa mai traiasca, pentru ca este un monstru. Era constient de ce a facut”, a povestit parintele paroh. 

Un elev foarte bun care excela la unele materii

La momentul crimei, Silviu Tecuta era in clasa XI-a, la Liceul Garabet Ibraileanu, sectia Filologie. 

Directorul liceului spunea atunci ca profesorilor le-a parut rau de tragedie, deoarece era un elev sclipitor si saritor. „Era cuminte si respectuos. Chiar o colega de-a lui a povestit ca i-a atras atentia ca vorbeste prea mult in timpul unei ore, iar el a doua zi si-a cerut scuze. Era bun la romana, latina, engleza. Colegii cind au auzit de acest fapt, le-au dat lacrimile”, mărturisea Constantin Chirila, directorul liceului. 

Directorul liceului Garabet Ibraileanu a mai spus atunci ca nimeni din conducerea scolii nu era la curent despre problemele psihice ale baiatului, cu atit mai putin ca el sufera de schizofrenie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Povestea ŞOCANTĂ a criminalului evadat la Iaşi. După ce şi-a strâns de gât mama şi bunica, Silviu s-a dus la preot şi a făcut MĂRTURISIRI HALUCINANTE