Antena Meniu Search
x

Pregătirile pentru summit-ul de la Sibiu au intrat în linie dreaptă

La Sibiu este forfotă mare zilele acestea! Săptămâna viitoare, oraşul va fi locul de întâlnire al celor mai puternici oameni din Uniunea Europeană. Pregătirile pentru Summit sunt în toi în centrul oraşului. După ce s-a asfaltat, s-au montat corturi pentru jurnalişti, iar spitalul a fost renovat

de Redactia Observator

la 03.05.2019, 10:07

Vezi și

La Sibiu este forfotă mare zilele acestea! Săptămâna viitoare, oraşul va fi locul de întâlnire al celor mai puternici oameni din Uniunea Europeană. Pregătirile pentru Summit sunt în toi în centrul oraşului. După ce s-a asfaltat, s-au montat corturi pentru jurnaliştii străni, iar spitalul a fost renovat. Întreaga desfăşurare de forţe pune însă beţe în roate micilor comercianţi din zonă. Totuşi, turiştii nu se lasă descurajaţi de şantierul care îi întâmpină.

În centrul Sibiului este furnicar. Se munceşte de zor, iar turiştii sunt dezorientaţi.

Corturile sunt amenajate pentru cei aproape 1.000 de jurnalişti care vor participa la summit. Deşi îşi găsesc cu greu drumul pe culoarele permise de autorităţi, sunt şi vizitatori care nu se plâng.

Mai dificil este însă pentru micii comercianţi din centrul istoric. Oamenii spun că, de trei săptămâni, stau cu uşile închise şi cu afacerile pe butuci. Şi asta deoarece clienţii au accesul restricţionat spre restaurante sau cafenele.

Participanţii la Summit şi turiştii vor avea partea de un adevărat festin culinar. Mai ales că Sibiul este Regiune Gastronomică Europeană. Pentru oaspeţi se pregătesc preparate specifice celor 28 de state ale Uniunii Europene. România va fi reprezentată ca la carte.

Şi spitalul judeţean s-a pregătit pentru eveniment. A fost igienizat, s-au făcut reparaţii şi s-a suplimentat numărul de paturi.

Pe durata summit-ului, accesul turiştilor este permis doar în anumite zone. Traficul va fi restricţionat pe câteva artere, iar şcolile, magazinele şi cafenelele din centru vor fi închise. Totodată, străzile vor fi monitorizate.

Bugetul alocat de municipalitate pregătirilor pentru summit este de 20 de milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Pregătirile pentru summit-ul de la Sibiu au intrat în linie dreaptă