Antena Meniu Search
x

Preşedintele Iohannis, după vizita la centrul de vaccinare de la Romexpo: Multă lume doreşte să se vaccineze, o schimbare pe care o salut în mod explicit

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat marţi centrele de vaccinare de la Romexpo. Șeful statului salută schimbarea de atitudine, în sensul în care foarte multă lume doreşte să se vaccineze, iar acest lucru va fi posibil pe măsură ce ţara noastră va primi tot mai multe doze de vaccin.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 19.01.2021, 13:47

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

UPDATE 12.30: "Sunt foarte bucuros să constat că atmosfera în general se schimbă şi foarte multă lume doreşte să se vaccineze, este o schimbare pe care o salut în mod explicit, o schimbare de atitudine şi în săptămânile şi lunile următoare, când vor veni tot mai multe doze de vaccin, tot mai multă lume va beneficia efectiv de serviciul de vacinare. Aici, la acest centru vor putea fi vaccinate până la 3-4 mii de persoane de zi", a spus Iohannis.

El a adăugat că acest centru începe să funcţioneze în această săptămână.

"Vor creşte gradual capacitatea aşa cum vor veni din ce în ce mai multe doze de vaccin şi noi avem cu toţii speranţa ca până în vară să avem suficiente persoane vaccinate pentru a termina cu această pandemie. Vreau să strag atenţia publicului, vaccinarea singură nu rezolvă pandemia, până când vom avea foarte mulţi oameni vaccinaţi este nevoie de respectarea cu stricteţe a tuturor măsurilor impuse. Ne dorim cu toţii să ne întoarcem la o viaţa normală, dar acest lucru e posibil dacă pe de o parte respectăm restricţiile şi dacă 60-70 % din populaţie e vaccinată. Şi atunci, dacă facem lucrurile cum trebuie, poate deja în această vară să ne întoarcem la o viaţă normală", a declarat preşedintele.

Centrele sunt amenajate în Pavilionul C2, de la Centrul Expoziţional Romexpo din Capitală.

La începutul celei de a doua etape de vaccinare, în 15 ianuarie,  în Bucureşti au fost 7 centre,  ulterior fiind adăugate alte 12 puncte de vaccinare cu mai multe centre.

La Complexul Expoziţional Romexpo sunt 12 centre cu 64 puncte de vaccinare.

Conform Prefecturii Capitalei, în mare parte, centrele de vaccinare sunt deja operaţionalizate – 14 centre de vaccinare cu 73 de puncte de vaccinare – iar celelalte sunt în fază avansată de amenajare, urmând a fi deschise etapizat, în funcţie de cantităţile de vaccin alocate municipiului Bucureşti şi de cererile de vaccinare înregistrate, scrie News.ro.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţa luni după-amiază că, în ultimele 24 de ore, au fost vaccinate 30.237 de persoane, din care 1.075 au primit a doua doză. Totodată, s-au înregistrat 45 de reacţii adverse comune şi minore.

​Citește și: Imunizarea virală a președintelui: Klaus Iohannis, ţinta glumelor după vaccinare

Klaus Iohannis, vaccinat anti-COVID

Președintele Klaus Iohannis s-a vaccinat anti-COVID, pe 15 ianuarie, la Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila".

"Tocmai m-am vaccinat. Este o procedură simplă, nu doare și vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, este eficient și recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea, împreună cu respectarea măsurilor de restricție ne vor scoate din pandemie. Vă mulțumesc, vă doresc multă sănătate", a declarat șeful statului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Preşedintele Iohannis, după vizita la centrul de vaccinare de la Romexpo: Multă lume doreşte să se vaccineze, o schimbare pe care o salut în mod explicit