Meniu
Search
x

Marcel Ciolacu a fost amendat cu 2.500 de lei. Liderul PSD, surprins la masă alături de 10 persoane

Președintele PSD Marcel Ciolacu a fost surprins alături de 10 persoane în restaurantul unei pensiuni din Sărata Monteoru, județul Buzău. Polițiștii sosiți la fața locului au dat amenzi reprezentanților operatorului economic pentru nepurtarea măștii de protecție, liderul social-democrat fiind sancționat la rândul lui pentru că se afla într-un grup mai mare de șase persoane.

De Daniel Murărescu la 25.10.2020, 12:57
  • Ciolacu a fost fotografiat alături de 10 persoane, în restaurantul unei pensiuni
  • Polițiștii din cadrul IPJ Buzău au aplicat amenzi de 21.000 de lei
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observatorul orei 19

Liderul PSD a fost surprins sâmbătă seară stând la masă, alături de zece persoane, la restaurantul pensiunii "Ţara Luanei" din Sărata Monteoru, judeţul Buzău. Alături de Marcel Ciolacu era și fostul premier Mihai Tudose.

Sesizați prin 112, polițiștii au sosit imediat la fața locului și i-au amendat pe participanți, dat fiind faptul că astfel de adunări sunt interzise.

Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a declarat că regretă situația şi a îndemnat populația să respecte regulile de protecţie date de autorităţi pentru împiedicarea răspândirii SARS-CoV-2.

Observator a transmis live declarațiile comisarul de poliție Georgian Drăgan, cu privire la incident:

"Având în vedere informațiile și imaginile vehiculate în spațiul public, cu privire la încălcarea prevederilor LEGII nr. 55 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, de către președintele Camerei Deputaților precum și alte persoane, facem următoarele precizări: Ieri seară, urmare a unei sesizări privind prezența mai multor persoane la o masă, la un local de pe raza localității Sărata Monteoru, din județul Buzău, polițiștii Secției de Poliție Rurală Merei - IPJ Buzău, s-au deplasat pentru efectuarea de verificări, sub aspectul respectării normelor în vigoare pe linia prevenirii infectării cu virusul SARS-CoV-2. La momentul sosirii polițiștilor, au fost găsite șase persoane (trei în interior și trei în exteriorul locației). Trei dintre cele șase persoane erau reprezentanți ai operatorului economic și s-a constatat că aceștia nu purtau mască de protecție, în locurile în care acest lucru era obligatoriu, astfel că au fost sancționate contravențional. Ulterior, au fost efectuate verificări, în urma cărora au fost identificate toate persoanele care apar în imaginile din spațiul public, acestea fiind sancționate contravențional, pentru că erau mai mult de șase persoane la o masă. De asemena, reprezentantul operatorului economic a fost sancționat, pentru neluarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Cuantumul total al sancțiunilor este de 21.000 de lei. Fac previzarea că localitatea respectivă se află în scenariul verde, așadar, operatorii economici pot desfășura activități economice, cu respectarea normelor sanitare generale de protecție. Sancțiunile contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor legale în ceea ce privește numărul total de persoane care se pot afla la aceeași masă, respectiv șase", a declarat comisarul de poliție Georgian Drăgan.

Marcel Ciolacu 

Știu că nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru, chiar și pentru câteva minute

"Orban și ai săi folosesc Poliția Română în scopuri politice. Este o rușine! Asta arată cât de disperați sunt și cât de jos au ajuns! Nu am văzut nicio conferință de presă a Poliției atunci când Orban și miniștrii săi beau și chefuiau la guvern în timp ce românii erau închiși în case. Nici când liderii PNL făceau paranghelii și reuniuni politice cu sute de persoane. În fapt, lucrurile stau așa: județul Buzău este în scenariul verde, fapt pentru care este permisă operarea restaurantelor la interior. De asemenea, conform legii, la masă nu este obligatorie purtarea măștii. Am luat masa împreună cu familia mea, iar, la un moment dat, au venit mai mulți colegi la masă cu noi. Știu că nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru, chiar și pentru câteva minute. De aceea, am transmis astăzi dimineață poliției toate datele celor care au fost la masă. Voi plăti amenda. Este o regulă pe care trebuie să o respectăm toți. Dacă PNL s-ar concentra pe combaterea pandemiei, așa cum se concentrează și pe Opoziție, atunci probabil că România nu s-ar fi situat astăzi în cele mai negre topuri europene la nivel de pandemie!", a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Citește și:

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Marcel Ciolacu a fost amendat cu 2.500 de lei. Liderul PSD, surprins la masă alături de 10 persoane

Breaking News

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022