Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Prima zi de vară, la mare. Peste 30.000 de români au ajuns pe litoral

A început cu adevărat sezonul estival. A avut 22 de grade, aproape ca într-o zi de început de iulie. Peste 30 de mii de români au ajuns în staţiunile de la noi, în minivacanţa de 1 iunie. Alte câteva mii şi-au continuat drumul spre litoralul bulgăresc.

de Redactia Observator

la 01.06.2018 , 20:08

A început cu adevărat sezonul estival. Marea a fost superbă astăzi, iar până la această oră, turiştii au intrat de câteva ori în apă. A avut 22 de grade, aproape ca într-o zi de început de iulie. Peste 30 de mii de români au ajuns în staţiunile de la noi, în minivacanţa de 1 iunie. Alte câteva mii şi-au continuat drumul spre litoralul bulgăresc.

Este clipa pe care toţi turiştii au aşteptat-o când au plecat spre mare, în minivcacanţa de 1 Iunie. Deşi puţin rece, apa nu a mai speriat pe nimeni, astăzi.

Unii au mers cu maşina sute de kilometri ca să prindă prima zi de vară în apă. Cine nu s-a mulţumit cu litoralul românesc a avut de îndurat încă patru ore de stat la coadă, în Vama Veche. Coloana de maşini spre Bulgaria depăşea un kilometru.

Vezi și

În timp ce la graniţă şoferii încercau să-şi păstreze calmul, la Mamaia turiştii se cazau deja.

Pentru unii, nerăbdarea de a ajunge pe plajă, a venit la pachet cu amenzi usturătoare. Pentru că au parcat direct pe plaja din Mamaia, doi şoferi au fost sancţionaţi, astăzi, cu câte 10.000 de lei.

Operatorii din turism estimează, în baza rezervărilor făcute la hotelurile de pe litoral, că peste 30.000 de turişti sunt la mare în acest weekend prelungit. Cu siguranţă însă, alte mii s-au cazat... pe unde au putut. 

Iar faţă de minivacanţa de Rusalii, marea i-a întâmpinat pe toţi fără valuri.

Nicolae Zderea, salvamar:

Vremea este destul de liniştită, valurile s-au potolit, curenţii la fel, s-au potolit şi ei. 

În Vama Veche, însă, apa a fost mai agitată. Cine nu a avut curajul să ţină piept valurilor s-a orientat către... cealaltă atracţie a locului.

Iar momentul potrivit este chiar în această seară. Cei care vin an de an în Vamă ştiu de ce. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Prima zi de vară, la mare. Peste 30.000 de români au ajuns pe litoral