Antena Meniu Search
x

Un primar din Botoșani a murit pe treptele spitalului. Singurul medic își terminase programul

Primarul comunei Vornicei din Botoșani a murit pe treptele spitalului din Săveni, unde a fost să se consulte după ce s-a simțit rău. Toader Leampăr, 57 de ani, a fost consultat însă de asistente, pentru că singurul medic disponibil își terminase programul.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 05.07.2019, 00:13

Primarul Toader Leampăr și sigla spitalului din Săveni
Primarul Toader Leampăr din Vornicei, Botoșani, a murit pe treptele spitalului din Săveni, al cărui medic își terminase programul - Observator

Primarul comunei Vornicei din Botoșani a murit pe treptele spitalului din Săveni, unde a fost să se consulte după ce s-a simțit rău. Toader Leampăr, 57 de ani, a fost consultat însă de asistente, pentru că singurul medic disponibil își terminase programul. Primarul s-a prăbușit la ieșirea din unitatea medicală, după ce a suferit un stop cardiorespirator.

Primarul din Vornicei s-a simțit rău în timp ce se afla la Săveni, în Botoșani. S-a dus la spitalul din localitate, unde a descoperit că singurul medic care era disponibil plecase, pentru că avea program doar dimineața.

Toader Leampăr a fost consultat, totuși de o asistentă medicală, care i-ar fi făcut inclusiv EKG. La plecare însă, primarul s-a prăbușit pe scările spitalului, fără cunoștință.

Asistentele și infirmierii din spitalul din Săveni au încercat să îi acorde primul ajutor și, totodată, au sunat la 112. A intervenit astfel un echipaj de la ambulanța Săveni, dar tot cu asistent, iar apoi a venit de la Botoșani un echipaj de terapie intensivă mobilă al SMURD.

Un medic în concediu, celălalt cu program doar dimineața

În ciuda eforturilor de resuscitare, pe durata unei ore, primarul Toader Leampăr nu a putut fi salvat. A murit în urma unui stop cardiorespirator. Potrivit Botoșăneanul, edilul de 57 de ani din Vornicei era tatăl a doi copii.

Spitalul din Săveni se confruntă cu o gravă criză de medici. Potrivit botosaninews.ro, unitatea medicală are în prezent doar doi medici, pensionari. Unul dintre ei este în concediu, iar celălalt asigură doar turele de dimineață, pe secții. În urma intrării în concediu a unuia dintre doctori, activitatea la camera de gardă a fost suspendată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Un primar din Botoșani a murit pe treptele spitalului. Singurul medic își terminase programul