Antena Meniu Search
x

Video Primăria Timişoarei vinde 1.500 de tone de conducte vechi. Câţi bani vrea să obţină pe ele

Ce pentru unii e fier vechi, pentru alţii e aur. Sau cel puţin aşa speră primăria din Timişoara, care vinde conductele folosite la termoficare, ciuruite de rugină. La marginea oraşului sunt stivuite peste 1.500 de tone de ţevi care ar putea umple vistieria municipalităţii cu 2 milioane de lei. Deocamdată nu există însă cumpărători.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 28.10.2022, 20:38

Vezi și

E imaginea dezolantă şi totodată spectaculoasă de la marginea Timişoarei, unde zac primii 30 de kilometri de conducte scoase anul trecut din pământ. Din anii '60 şi până nu demult, prin ele ajungea apa caldă în blocurile din oraş. Acum, primăria speră să facă o mică avere de pe urma lor. Bani, nu din piatra seaca ci din tevi ruginite. Muntele de fier de aici este extrem de valoros. Cele peste 1500 de tone de conducte din reteaua primara si secundara a timisoarei ar aduce la bugetul local peste 1,5 milioane de lei.

Încă cinci ani de acum înainte, reţeaua subterană de conducte, de 450 de kilometri, va fi în lucru

"Vorbim de conducte care aveau gauri cat sa-ti indroduci palma, pumnul sau chiar o minge de fotbal prin anumite gauri. Ele vor fi valorificate sunt fier vechi, in mod evident. Unele dintre ele, in stare mai buna pot sa fie refolosite", a declarat Ruben Lațcău – viceprimar Timișoara. Banii ar alimenta bugetul local, care are mare nevoie de fonduri.

Încă cinci ani de acum înainte, reţeaua subterană de conducte, de 450 de kilometri, va fi în lucru. După mai bine de 50 de ani, cu bani europeni, conductele din sistemul de termoficare a Timisoarei sunt schimbate. În ultimele 3 decenii, cel putin, din cauza infrastructurii invechite pierderile din retea au fost direct proportionale cu stratul gros de rugina de pe tevi. Cheltuielile se ridică la 160 de milioane de lei. "Avem in momentul asta in curs un proiect pentru alti 30 de km de retea de transport primara si apoi vom putea spunca ca cu adevarat am facut progrese", a declarat Ruben Lațcău – viceprimar Timișoara.

Problemele companiei de termoficare s-au văzut cel mai bine iarna trecută când peste 50.000 de imobile, - şcoli, grădiniţe şi instituţii publice - au rămas în frig şi fără apă caldă. 850 de lei costă gigacaloria la Timişoara, tarif din care populaţia plăteşte doar jumătate. Autorităţile nu exclud o majorare de 20%, dacă preţurile gazului şi cărbunelui continuă să crească.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Primăria Timişoarei vinde 1.500 de tone de conducte vechi. Câţi bani vrea să obţină pe ele