Antena Meniu Search
x

Primul mesaj al Regelui Charles după moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a

Regele Charles a transmis un prim mesaj, după ce a moștenit tronul Marii Britanii și a Regatului Unit.

de Redactia Observator

la 08.09.2022, 21:48

Regele Charles și Regina Elisabeta a II-a
Primul mesaj al Regelui Charles după moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a - Profimedia Images

"Moartea mamei meele iubite, Majestata Sa Regina, este un moment de cea mai mare tristețe pentru mine și toți membrii familiei mele. Regretăm profund trecerea în neființă a unui Suveran îndrăgit și a unei mame iubite. Știu că pierderea ei va fi resimțită în toată țara, în teritorii și Commonwealth, și de nenumărați oameni din toată lumea. În această perioadă de doliu și schimbare, familia mea va fi consolată și încurajată de respectul și profunda afecțiune de care Regina s-a bucurat", a transmis Regele Charles.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În momentul în care Regina Elisabeta a II-a a murit, tronul Marii Britanii a trecut imediat și fără ceremonie la moștenitor, Charles, fostul Prinț de Wales, transmite BBC. Dar există o serie de pași practici și tradiționali pe care trebuie să îi parcurgă pentru a fi încoronat rege.

Unul dintre primele acte ale Prințului Charles este să decidă dacă vrea să domnească ca Regele Charles al III-lea sau să ia un alt nume, dintre cele patru pe care le are - Charles Philip Arthur George. De exemplu, prenumele bunicului său, George al VI-lea, era Albert, dar el a domnit folosind un alt nume.

Pe acelaşi subiect

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani, a anunțat Palatul Buckingham, după ce în cursul zilei de miercuri starea ei de sănătate s-a deteriorat. Regina s-a stins la Castelul Balmoral din Scoția. Fusese plasată sub supraveghere medicală, iar ultimele clipe le-a petrecut în liniște și seninătate, alături de familie.

Ultima apariție publică a Reginei a fost pe 6 septembrie 2022, atunci când i-a cerut noului lider al Partidului Conservator, Liz Truss, să formeze un nou Guvern. Regina părea într-o stare de spirit bună și chiar zâmbise în fața camerelor.

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Primul mesaj al Regelui Charles după moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a