Antena Meniu Search
x

Video Proba nervilor s-a dat la cumpărăturile de pe ultima sută de metri: Clienţii sunt extraordinar de iritaţi

Proba de cumpărături viteză a pus la grea încercare pe oricine a vrut să se aprovizioneze pentru Crăciun şi să caute cadouri celor dragi pe ultima sută de metri. A fost aglomerat în marile oraşe, iar magazinele au devenit neîncăpătoare pentru clienţii care şi-au amintit că ceva lipseşte de sub brad sau de pe masa festivă.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 24.12.2021, 20:31

Vezi și

Capitala a fost în aceste zile un furnicar în zona marilor centre comerciale. Au fost destui bucureşteni care au şi-au dat seama că trebuie să mai facă un drum sau două ca să bifeze totul de pe lista de cumpărături de Crăciun. 

Reporter- clienţi: A intervenit ceva de ultimă oră şi din acest motiv am venit să cumpăr şi ultimul cadou.

Am făcut cumpărături acum două săptămâni dar am uitat de nişte cadouri şi de aia sunt astăzi în mall. 

Ajunul Crăciunului i-a găsit şi pe timişoreni pe drum, în goana după cadouri pentru cei dragi. Jucăriile, cosmeticele dar şi unele alimente au fost la mare căutare şi astăzi.

Pe acelaşi subiect

Reporter- clienţi: - Cumpărături pe ultima sută de metri?

- Exact.

- Ce cumpărati si pentru cine?

- Pentru prieteni.

- Jucării?

- Da! 

Coralia Roșca – manager magazin jucării: Oamenii sunt foarte agitați, caută foarte multe jucarii pentru copii, sunt extraordinar de iritati, foarte multa aglomeratie in magazin. 

Aglomeraţie şi nervi la cumpărături

Iulia Pop – reporter Observator: Dacă ieri a fost aglomerat pana la inchidere, in Ajun Crăciunului e plin inca de la deschidere. Cumpărăturile sunt sport national pentru români, carora le place sa aiba de toate si putin peste si intra in panica in momentul in care afla ca magazinele sunt inchise o zi. 

Încă de dimineaţă, culoarele acestui mall din Timișoara au început să se anime. Zilele acestea şi traficul a fost infernal. În Buzău s-a circulat bară la bară, dar nici în Ardeal nu a fost mai bine. Cel mai greu a fost să găseşti un loc în care să laşi maşina. 

Bărbat: Parcare am găsit, dar nu am găsit coşuri. E supra, supra aglomerat.

Sociologii au o explicaţie pentru acest comportament de sărbători.

Ileana Rotaru – sociolog: Avem o influenta legata de un model comportamental mostenit, din familie, cel al lipsei acute de produse pe care parintii nostri, bunicii si poate chiar unii dintre noi copii fiind, nu le-am avut in perioada comunista, este o panică pentru ca vor ca totul sa fie perfect, pentru ca suntem si perfectionisti de sarbatori, astfel incat sa fie masa si casa plina si cei dragi cu cadourile potrivite.

Dacă tocmai v-aţi amintit că mai aveaţi ceva de cumpărat trebuie să ştiţi că deja majoritatea magazinelor s-au închis. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Proba nervilor s-a dat la cumpărăturile de pe ultima sută de metri: Clienţii sunt extraordinar de iritaţi