Antena Meniu Search
x

Procesul lui Liviu Dragnea a ajuns final

Procesul lui Liviu Dragnea a ajuns final. Curtea Supremă a ascultat pledoariile finale în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie Socială Teleorman. Procurorii au cerut pedepse de şapte ani şi jumătate de închisoare pentru şeful PSD, cu mult mai mari decât cele de la primă instanţă.

de Redactia Observator

la 20.05.2019, 22:31

Vezi și

Procesul lui Liviu Dragnea a ajuns final. Curtea Supremă a ascultat pledoariile finale în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie Socială Teleorman. Procurorii au cerut pedepse de şapte ani şi jumătate de închisoare pentru şeful PSD, cu mult mai mari decât cele pronunţate în primă instanţă. Şedinţa de judecată nu s-a terminat nici la acestă oră. La finalul ei, judecătorii vor anunţa data la care vor da verdictul. Liviu Dragnea nu a fost prezent la ultimul termen de judecată. Însă în faţa Curţii Supreme s-au strâns de la prima oră atât susţinătorii cât şi contestatarii săi. 

Utimul termen de judecată în procesul lui Liviu Dragnea s-a dovedit un maraton. În cele peste opt ore petrecute în instanţă, avocaţii au încercat să îi convingă pe judecători că liderul PSD şi ceilalţi inculpaţi din dosar sunt nevinovaţi.

Apărătorii preşedintelui Camerei Deputaţilor au cerut fie achitarea acestuia, fie casarea sentinţei şi rejudecarea dosarului pentru că, spun ei, decizia din prima instanţă ar fi bazată doar pe alegaţii, întrebări retorice şi considerente sociologice.

Al doilea avocat al său a cerut achitarea pe motiv că prima sentinţă, cea de 3 ani şi sase luni de inchisoare, a fost pronunțată de un complet de trei judecători nelegal constituit.

Curtea Constituţională ar fi trebuit să dea azi o decizie în acest caz, dar a amânat-o pentru 5 iunie. La rândul său, procurorul DNA a susţinut că, în perioada în care a condus Consiliul Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea îşi şantaja angajaţii din subordine. 

În primă instanţă, liderul social-democrat a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Procurorii spun că pe vremea când era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Dragnea a aranjat să fie angajate la Protecţia Socială două membre PSD, care nu au trecut niciodată pe la birou. Paguba adusă statului este de peste 100.000 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Procesul lui Liviu Dragnea a ajuns final