Antena Meniu Search
x

Procesiune istorică prin Moldova cu Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva (Video)

Moment istoric în Moldova, Racla cu Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă din Catedrala Mitropolitană Iași și purtată în procesiune prin mai multe localități din județul Neamț.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 05.04.2020, 15:54

Racla cu Moaștele Sfintei Parascheva a fost scoasă din Iași și purtată în procesiune prin udețul Neamț
Procesiune istorică prin Moldova cu Moaștele Sfintei Cuviose Parascheva - Facebook
  • Este a treia oară în peste 360 de ani când Sfânta este scoasă din Iași.
  • Racla cu Moaștele Sfintei Parasceva, procesiune în Neamț.

Moment istoric în Moldova, Racla cu Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă din Catedrala Mitropolitană Iași și purtată în procesiune prin mai multe localități din județul Neamț.

Este a treia oară în peste 360 de ani când Sfânta este scoasă din Iași.

Pentru că România se află într-un nou moment de cumpănă, mai marii Bisericii au decis ca Racla cu Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva să fie purtată în procesiune prin Moldova, pentru a le reda speranţa oamenilor că totul va fi bine.

George Lazăr, prefectul județul Neamț a anunțat pe Facebook că Racla cu Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost purtată prin Roman, Piatra Neamț, Tâargu Neamț și Mănăstirile Sf. Vasile cel Mare de la Bodești, Văratec și Agapia.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"În aceasta zi frumoasa de Duminica, am marcat la noi in Neamt, un moment istoric, de mare inaltare spirituala si duhovniceasca.

Inatpreasfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a fost intr-o preocesiune cu racla Cuvioasei Parascheva, in judetul Neamt, prin Municipiile Roman, Piatra Neamt, orasul Targu Neamt si Manastirile Sf Vasile cel Mare de la Bodesti, Văratec si Agapia. Am avut placerea de a participa pe intregul traseu si de a primi, impreuna cu dl Deputat Mugur Cozmanciuc si cu dl. Mihai Archip, binecuvantarea Inaltpreasfintitului Teofan.

O zi binecuvantata si de frumoasa intalnire de la Arhiepiscopia Romanului si Bacaului, cu Preasfintitul Ioachim Bacauanul, care ne-a intampinat cu dragoste si bucurie. Ma bucur ca in aceste momente de mare incercare pentru intreaga omenire, cat si pentru Romania, credinta ne tine uniti si ne da speranta ca vom traversa cu bine perioada urmatoare. Mare bucurie pentru noi nemtenii, pentru credinciosi ca Inaltpreasfintitul Teofan s-a gandit sa faca aceasta procesiune  in judetul nostru cu racla Sfintei Parascheva", a scris prefectul pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Procesiune istorică prin Moldova cu Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva (Video)