Antena Meniu Search
x

Video Procesiuni religioase de Florii: pelerinaj în București, de la Mănăstirea Radu Vodă la Patriarhie. Trafic rutier restricționat

Sâmbătă, 8 aprilie, vor avea loc procesiuni religioase cu ocazia sărbătorii Floriilor. În Capitală, sute de bucreşteni vor participa, începând cu ora 15:30, la pelerinajul care va începe de la Mănăstirea Radu Vodă și se va încheia la Patriarhie. La aceeași oră, credincioşii din Galaţi se vor întâlni în faţa Bisericii Vovidenia, de unde vor merge în pelerinaj spre Catedrala Arhiepiscopală. Iar la Iaşi, preoţii şi credincioşii vor pleca spre Catedrala Mitropolitană începând cu ora 15:00. Pelerinaje vor fi în toata ţara, iar deplasarea participanţilor se va face pe partea carosabilă, motiv pentru care traficul rutier va fi restricţionat pe anumite tronsoane.

de Redactia Observator

la 08.04.2023, 08:40

Vezi și

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza o procesiune religioasă cu prilejul sărbătoririi "Floriilor", motiv pentru care Brigada Rutieră anunță, joi, că vor fi restricții în traficul din Capitală.

Astfel, în 8 aprilie, Mitropolia Munteniei și Dobrogei – Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza o procesiune religioasă cu prilejul sărbătoririi "Floriilor".

Începând cu ora 15.30, participanții se vor aduna în zona Mănăstirii Radu Vodă. Între orele 15:30 – 18:30, procesiune religioasă va urma traseul: Mânăstirea Radu Vodă (plecare orele 16.15) – Bd. Mărășești – Bd. Dimitrie Cantemir – Str. Bibescu Vodă – Calea Çerban Vodă – Catedrala Metropolitană Sf. Spiridon Nou (sosire 16.45 – plecare orele 17.00) – Str. Principatelor Unite – Str. Ienăchiță Văcărescu – Str. Sf. Ecaterina – Paraclisul Universitar Sf. Ecaterina (sosire orele 17.15 – plecare 17.30) – Str. Bibescu Vodă – Colina Bucuriei – Catedrala Patriarhală (sosire orele 17.45).

Citește și: Mesaje de Florii 2023. Urări de la mulți ani pentru cei dragi

Pe acelaşi subiect

Între orele 15:30 și 18:30 va avea loc slujbă la Catedrala Patriarhală

Deplasarea participanților se va face pe partea carosabilă, motiv pentru care că traficul rutier se va restricționa pe traseu procesiunii, astfel: Str. Radu Vodă, închidere totală de la Bd. Mărășești; Bd. Mărășești, închidere totală între Bd. Dimitrie Cantemir și Pod Mărășești; Bd. Dimitrie Cantemir, închidere totală între Bd. Mărășești și Str. Bibescu Vodă, pe sensul de mers către Pasajul Unirii; Str. Bibescu Vodă, Calea Șerban Vodă, Str. Principatele Unite, Str.

Ienăchiță Văcărescu, Str. Sf. Ecaterina, închidere totală.

Rute ocolitoare: Splaiul Unirii – Bd. Mircea Vodă – Bd. Unirii

Brigada Rutieră a Capitalei solicită șoferilor să nu oprească ori să staționeze decât în locurile special amenajate; să respecte semnalele, indicațiile și dispozițiile polițiștilor rutieri; să își păstreze calmul și să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate; să evite să circule, pe cât posibil, în perimetrul adiacent locului de desfășurare a evenimentului; să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de credincioși și să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranța lor, dar și a celorlalți participanți la trafic.

Pietonilor li se recomandă să circule doar pe trotuare, traversarea străzii să o realizeze doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înțeles intenția de a traversa.

24.200 de angajaţi ai MAI, mobilizaţi în perioada Paştelui catolic şi a Floriilor ortodoxe

Aproximativ 24.200 de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi angajaţi de la alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor fi mobilizaţi, zilnic, la sfârşitul acestei săptămâni, când credincioşii catolici sărbătoresc Paştele, iar cei ortodocşi Floriile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, în contextul Paştelui catolic şi al Floriilor ortoxe, efectivele ministerului îşi vor intensifica eforturile pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor şi pentru asigurarea intervenţiei adecvate în situaţii de urgenţă. 

"În acest sfârşit de săptămână, zilnic, vor fi mobilizaţi în medie zilnică, aproximativ 24.200 de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi angajaţi de la alte structuri. Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus echipajelor de ordine publică să fie prezente în stradă la vedere, în uniformă, pentru descurajarea comiterii de fapte ilegale. Efectivele MAI vor acorda o atenţie crescută locurilor aglomerate şi cu risc de producere a unor incidente, precum staţiunile turistice, zonele de agrement şi spaţiile de desfăşurare a evenimentelor publice de amploare – târguri, concerte, manifestări religioase", a declarat Dajbog.

Efectivele de ordine publică şi de intervenţie în situaţii de urgenţă vor avea în atenţie cele 538 de lăcaşuri de cult unde vor fi organizate manifestări religioase semnificative. Cele mai importante, din punctul de vedere al numărului de participanţi, se vor desfăşura în municipiul Bucureşti, cu o participare de peste 10.000 de credincioşi, respectiv în municipiul Timişoara - cu 5.000 de persoane. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Procesiuni religioase de Florii: pelerinaj în București, de la Mănăstirea Radu Vodă la Patriarhie. Trafic rutier restricționat