Antena Meniu Search
x

Video Procurorii militari revin la locurile tragediilor, unde un MiG 21-LanceR şi un elicopter IAR 330-Puma s-au prăbuşit rând pe rând şi în care opt militari au murit

Un avion MiG-21 al aviaţiei române s-a prăbușit miercuri seara, după ce a decolat de la baza Mihail Kogălniceanu pentru misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei. La scurt timp, un elicopter IAR 330-Puma trimis în misiune de salvare-căutare s-a prăbuşit, de asemenea, iar 7 militari aflați la bordul aparatului şi-au pierdut viaţa. Joi, la ora 2:00, MApN a anunțat că pilotul avionului de vânătoare a fost găsit decedat.
 

de Adrian Obreja

la 03.03.2022, 08:46

Căutările au durat până târziu în noapte, cele mai multe dintre ele s-au desfăţurat terestru, la pas.

În jurul orei 2.30 de minute, cele mai multe dintre forţe s-au retras, vorbim de zeci de militari, poliţişti  şi echipaje de la SMURD. Atunci epavele celor două aeronave au fost găsite şi în acelaşi timp membrii echipajelor identificaţi.

8 persoane şi-au pierdut viaţa

Este vorba de opt persoane care şi-au pierdut viaţa. Tragedia s-a produs în judeţul Constanţa, între localităţile Gura Dobrogei şi Cogealac, o suprafaţă agricolă de 16 km patraţi. Zona este încercuită de către autorităţi, iar procurorii militari continuă ancheta la faţa locului pentru a stabili cu exactitate care au fost cauzele care au condus la aceste tragedii.

Alarma s-a dat aseara, prima oară, în jurul orei 20.03, când MiG 21-LanceR a dispărut de pe radar. Imediat elicopterul IAR-330 Puma a decolat într-o misiune de căutare, iar după jumătate de oră a dispărut şi el de pe radar. După au urmat căutările care s-au întins până târziu în noapte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Procurorii militari revin la locurile tragediilor, unde un MiG 21-LanceR şi un elicopter IAR 330-Puma s-au prăbuşit rând pe rând şi în care opt militari au murit