Antena Meniu Search
x

Foto Profesoara din Prahova, care a fost hărţuită de elevi la ore, va rămâne la catedră. A refuzat testarea psihologică

Profesoara de Limba engleză care preda la o şcoală generală din comuna Brebu şi care a fost hărţuită sexual de către elevii ei de 13 ani, a refuzat testarea psihologică solicitată de comisia de cercetare disciplinară. Femeie va preda în continuare în cadrul aceleaşi instituţii.

de Redactia Observator

la 22.08.2023, 15:34

Profesoara hărţuită de elevii ei în timpul orelor la o şcoală din Prahova va rămâne la catedră. A refuzat evaluarea psihologică, după ce a primit calificativul "slab"
Profesoara hărţuită de elevii ei în timpul orelor la o şcoală din Prahova va rămâne la catedră. A refuzat evaluarea psihologică, după ce a primit calificativul "slab"

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Aurel Graur, a precizat, marţi, pentru AGERPRES, că, în urma incidentului, profesoara a fost asistată la ore de către reprezentanţi ai IŞJ, primind calificativul "slab". Cu toate acestea, femeia va reveni la cursuri, ea fiind profesor titular.

Graur a menţionat că şcoala a demarat propria ei cercetare disciplinară şi i-a cerut profesoarei să facă testarea psihologică, însă aceasta a refuzat, fiind sancţionată cu avertisment scris.

Incidentul a avut loc în luna aprilie şi a ajuns viral pe reţelele sociale 

Reamintim că la începutul lunii aprilie cadrul didactic a fost hărţuit sexual în timpul orei de curs la Şcoala Gimnazială Pietriceaua, structură a Şcolii Gimnaziale "Matei Basarab" din comuna Brebu, iar un clip video a fost publicat în mediul online. Aceasta a început să plângă în timpul orelor. În urma incindetului primele măsuri au fost că trei elevi s-au ales cu nota scăzută la purtare, iar colegii lor au fost mustraţi pentru că nu au intervenit. Colegii profesoarei nu şi-au putut explică lipsa ei de reacţie şi de autoritate, mai ales că este vorba de un dascăl cu vechime.

Pe acelaşi subiect

"În dimineaţa zilei de 6 aprilie 2023, conducerea unităţii de învăţământ a fost informată de existenţa unui clip video realizat în timpul unei ore de curs şi, imediat ce a intrat în posesia lui şi a fost vizionat, au fost înştiinţate Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Poliţa comunei Brebu. Tot în cursul zilei de 6 aprilie 2023, a fost convocat Consiliul Clasei, care a stabilit sancţionarea elevilor implicaţi, astfel: cei doi elevi care apar în imagini şi elevul care filmează şi îi instigă au fost sancţionaţi cu 'mustrare scrisă' şi scăderea notei la purtare cu 6 puncte, iar ceilalţi elevi prezenţi în clasă 'observaţie scrisă" a transmis, în luna aprilie, Inspectoratul Şcolar Prahova.

De asemenea, conducerea unităţii şcolare a iniţiat o cercetare prealabilă a împrejurărilor în care a avut loc incidentul, pentru lămurirea tuturor aspectelor. "Având în vedere gravitatea faptelor, atât elevii, cât şi cadrul didactic vor beneficia de consiliere din partea specialiştilor Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională", mai preciza, la acel moment, sursa citată.

Poliţia a demarat o anchetă

De asemenea, o anchetă a fost demarată şi de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.

"În urma apariţiei în spaţiul public a unui clip video ce ilustrează mai mulţi elevi care prezintă explicit activităţi sexuale îndreptate asupra unui cadru didactic, compartimentul de Relaţii Publice (...) este abilitat să comunice următoarele: La data de 6 aprilie, poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Valea Doftanei au fost sesizaţi de către directorul unei unităţi şcolare din comuna Brebu despre faptul că deţine o înregistrare audio video prin care doi elevi cu vârstele de 13 ani, în timp ce se aflau într-o sală de clasă, au simulat exercitarea unor acte de natură sexuală asupra unui cadru didactic", a transmis, în aprilie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova.

Conform aceleiaşi surse, poliţiştii au deschis un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs incidentul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Profesoara din Prahova, care a fost hărţuită de elevi la ore, va rămâne la catedră. A refuzat testarea psihologică