Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Profesor de istorie din Argeş condamnat la 20 de ani de puşcărie, după ce a ucis din senin o femeie pe stradă

Profesorul de istorie Alin Minciunescu a fost condamnat la 20 de ani închisoare, fiind judecat pentru omor calificat, după ce a înjunghiat în gât o femeie pe stradă, la Mioveni. Curtea de Apel Piteşti i-a majorat pedeapsa de 18 ani, dată de Tribunalul Argeş în luna mai, la 20 de ani de detenţie.

de Redactia Observator

la 27.09.2018 , 19:41

Alin Minciunescu, profesor de istorie, a omorât o femeie pe stradă

Profesorul de istorie Alin Minciunescu a fost condamnat la 20 de ani închisoare, fiind judecat pentru omor calificat, după ce a înjunghiat în gât o femeie pe stradă, la Mioveni.

Curtea de Apel Piteşti i-a majorat pedeapsa de 18 ani, dată de Tribunalul Argeş în luna mai, la 20 de ani de detenţie.

Fostul dascăl a fost supus unei expertize psihiatrice, în urma căreia s-a constata că are discernământ diminuat şi poate răspunde penal pentru crima comisă.

Articolul continuă după reclamă

"Admite apelul împotriva sentinţei penale pronunţată de Tribunalul Argeş, secţia penală, în dosarul inculpatului Minciunescu Alin, în prezent aflat la Penitenciarul Mioveni. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală. Rejudecând, majorează pedeapsa aplicată inculpatului de la 18 ani, la 20 de ani. Deduce, la zi, prevenţia. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale. Cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina acestuia. Definitivă", se arată în decizia Instanţei.

Pe acelaşi subiect

Victima fostului profesor a fost Georgeta Dorobanţu, o femeie de 69 de ani, din Mioveni. Femeia a fost atacată cu un cuţit, de Alin Minciunescu, de 37 ani, cunoscut cu afecţiuni psihice. După ce victima s-a prăbuşit pe trotuar într-o baltă de sânge, agresorul a plecat liniştit în apartamentul mamei sale, situat în apropierea locului în care a avut loc nenorocirea.

Martorii spun că femeia mergea pe stradă, iar individul a ieşit din scara blocului a urmărit-o şi după ce a traversat a înjunghiat-o.

Deşi a fost transportată imediat la Spitalul Judeţean de Urgenţă, medici nu au putut să o salveze pe Georgeta Dorobanţi, declarând decesul acesteia.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă permiteţi să investiţi cel puţin 25 de lei pe zi?
Observator » Evenimente » Profesor de istorie din Argeş condamnat la 20 de ani de puşcărie, după ce a ucis din senin o femeie pe stradă