Antena Meniu Search
x

Video Profesorul din Buzău care figura în registrul prădătorilor sexuali a fost dat afară de la catedră. Un liceu și o școală gimnazială sunt verificate acum de polițiști

Este anchetă de proporţii la Buzău după ce conducerea a două şcoli din oraş a permis unui profesor să se întoarcă la catedră, deşi figura în registrul prădătorilor sexuali. Mai mult, în vara acestui an bărbatul a fost condamnat cu suspendare pentru trafic de droguri.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 18.09.2023, 14:50

Vezi și

Vineri seară, în jurul orei 20.00, s-a decis la Inspectoratul Școlar Județean, împreună cu directorii celor două unități de învățământ din Buzău - un liceu și o școală gimnazială - suspendarea din activitate a cadrului didactic respectiv.

De altfel, Inspectoratul Școlar Județean Buzău susțijne că nu are cum să facă o verificare, privind toate cadrele didactice din județ, fiindcă vorbim despre aproximativ 7.000 de persoane și alți 62.000 de elevi de care trebuie să aibă grijă.

Profesor din Buzău, lăsat la catedră deşi figura în registrul prădătorilor sexuali

Se pare că această verificare ar fi trebuit să o facă, în mod normal, la început de an școlar, fiecare unitate de învățământ în parte, în momentul în care face angajările. Ar fi trebuit să ceară o verificare privind integritatea cadrelor didactice, cu ajutorul celor de la poliție.

Pe acelaşi subiect

Rămâne de văzut dacă s-a făcut această verificare sau nu și, dacă da, de ce a mai fost în continuare angajat profesorul, care, se pare că și anul trecut ar fi fost la catedră. De altfel, și Inspectoratul a deschis o anchetă în acest caz, pentru a vedea cum s-a făcut angajrea acestui profesor și dacă aceste verificări au avut loc. 

Polițiștii au deschis, însă, o altă anchetă. Vorbim despre un dosar penal pentru abuz în serviciu, care privește cele două unități de învățământ. Iar asta, pentru că la o simplă verificare în registrul național automatizat al persoanelor care sunt verificate pentru infracțiuni sexuale ar fi apărut și acest profesor. Mai mult decât atât, în această vară, cadrul didactic a încheiat și un acord de recunoaștere într-un alt dosar, pentru trafic de droguri.

Așadar, vorbim despre mai multe anchete și rămâne de văzut ce se va stabili în urma acestora. Cert este că, deocamdată, profesorul de desen în vârstă de 40 de ani nu va mai fi la catedră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Profesorul din Buzău care figura în registrul prădătorilor sexuali a fost dat afară de la catedră. Un liceu și o școală gimnazială sunt verificate acum de polițiști