Antena Meniu Search
x

Profilul criminalului adolescent din Botoşani. Ce spun psihologii despre tânărul care a ucis o fată pe care o poza, în pădure

Cazul lui Ionel Bogdan, adolescentul de 16 ani care a ucis o elevă de liceu într-o pădure din Botoşani, îi surprinde şi pe psihologi. Furia dezlănţuită a tânărului dezvăluie tulburări grave, spun experţii.

Ionel Bogdan, asasinul Petronelei Mihalachi, dus de poliţie în arest
Psihologii spun că Ionel Bogdan a reacţionat cu o furie oarbă când şi-a atacat victima - Observator

Cazul lui Ionel Bogdan, adolescentul de 16 ani care a ucis o elevă de liceu într-o pădure din Botoşani, îi surprinde şi pe psihologi. Furia dezlănţuită a tânărului dezvăluie tulburări grave, spun experţii.

"Numărul mare de lovituri aplicate victimei reflectă furia oarbă a autorului, întunecarea conştiinţei sale. Din păcate, tulburările de personalitate se prefigurează de la vârsta adolescenţei, chiar dacă diagnosticul se pune peste vârsta de 18 ani", spune psihologul Anca Alarionesei.

Potrivit psihologului, în cazul lui Ionel Bogdan este vorba despre o problemă foarte veche.

"Cei mai mulţi criminali sunt privaţi de afecţiune în perioada copilăriei, astfel încât ei nu dezvoltă empatie faţă de cei din jur. Ei nu conştientizează durerea pe care o provoacă victimelor lor", spune Anca Alarionesei.

Psihologul explică şi de ce adolescentul asasin nu a dat până acum de bănuit că are instincte criminale.

"În mod absurd, aceste persoane care au tulburări de personalitate îşi construiesc o mască - o mască de oameni sensibili, de oameni normali, de oameni foarte bine integraţi în societate. Însă, în punctul în care apare o frustrare, un conflict pe care ei îl privesc ca major, izbucnesc astfel de comportamente, ajungându-se chiar la crimă", explică Anca Alarionesei.

VIDEO: Psihologul Anca Alarionesei explică reacţia adolescentului asasin din Botoşani | Sursa: Observator

La rândul său, psihologul Mihai Copăceanu spune că, până în 28 de ani, tinerii nu sunt dezvoltaţi neuro-cognitiv iar o emoţie puternică, precum furia, poate fi greşit gestionată.

"Este uimitor faptul că un astfel de personaj are la el un cuţit, în sensul că avea nişte trăsături impulsive, nu-şi putea stăpâni furia şi cumva s-a gândit la un astfel de act", spune psihologul Mihai Copăceanu.

Potrivit surselor apropiate anchetei, adolescentul Ionel Bogdan ar fi avut discernământ atunci când a comis crima. Tânărul de 16 ani e acum în custodia poliţiei. A ucis o elevă de 18 ani, Petronela Mihalachi, cu 30 de lovituri de cuţit. Crima a fost comisă în pădurea de lângă Cimitirul Pacea din Botoşani, acolo unde asasinul venise pentru a-i face fotografii victimei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Evenimente » Profilul criminalului adolescent din Botoşani. Ce spun psihologii despre tânărul care a ucis o fată pe care o poza, în pădure