Antena Meniu Search
x

Cum va fi vremea de Paşte. ANM anunță ce temperaturi se vor înregistra în Capitală și în țară, în noaptea de Înviere

Veşti bune de la meteorologi pentru vacanţa de Paşte. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni arată că vremea se va schimba.

Veşti bune de la meteorologi pentru vacanţa de Paşte. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni arată că vremea se va schimba.

Astfel, dacă în ultimele zile am avut parte de ploi şi vânt puternic, în următoarele zile vremea îşi va reveni, iar termometrele vor indica chiar şi 22 de grade Celsius.

O excepţie de la vremea caldă de Paşte va fi regiunea Dobrogei, acolo unde vântul va sufla în continuare cu putere, iar temperaturile vor fi chiar şi de 5 grade Celsius, notează ANM.

Pe acelaşi subiect

Cum va fi vremea de Paște în BANAT

Valorile termice diurne vor fi în creștere până în data de 4 aprilie, când media lor va atinge 22 de grade, iar vremea va deveni mai caldă decât în mod normal la această dată.

În următoarele două zile se va resimți o scădere a temperaturilor cu 5...6 gade, apoi, până în jurul datei de 9 aprilie procesul de încălzire se va relua, iar media maximelor va urca până în jurul a 21 de grade. Între 10 și 15 aprilie nu vor mai fi variații termice semnificative și maximele se vor situa, în medie, între 18 și 20 de grade.

Temperaturile minime vor scădea în dimineața zilei de 3 aprilie până la o medie de 2 grade, apoi vor crește și vor ajunge să atingă, în 5 și în 6 aprilie, 8 grade. Între 7 și 15 aprilie media minimelor termice se va situa în jurul valorii de 6 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor pe arii mai extinse, dar în general slabe cantitativ, va fi în zilele de 5 și de 6 aprilie, precum și după data de 12 aprilie. În restul intervalului doar izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată.

Meteorologii au anuntat prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani

Cum va fi vremea de Paște în CRIŞANA

Pe parcursul primelor zile de prognoză vremea se va încălzi semnificativ, astfel că în data de 4 aprilie media temperaturilor maxime va ajunge la 22 de grade.

Vor urma două zile de răcire, apoi, până la începutul celei de a doua săptămâni se va încălzi din nou, iar maximele pe întreaga regiune se vor situa, în medie, în jurul valorii de 21 de grade.

Din 10 și până în 15 aprilie media maximelor termice va avea valori, în general, între 17 și 19 grade și va caracteriza o vreme normală pentru această perioadă.

După o scădere cu 2...3 grade în prima dimineață a intervalului de prognoză, temperaturile minime vor fi în creștere până în diminețea zilei de 6 aprilie, când media lor va junge la 8...9 grade.

După această dată nu vor mai fi variații notabile, iar temperaturile minime se vor situa, în medie, între 5 și 7 grade.

Va ploua pe arii extinse și în general slab cantitativ în zilele de 5 și 6 aprilie, după data de 12 aprilie și posibil, izolat, în restul intervalului de prognoză.

Cum va fi vremea de Paște în TRANSILVANIA

Media valorilor termice diurne va crește accentuat, de la 8 grade în prima zi de prognoză, până la 21 de grade în zilele de 4 și de 5 aprilie.

După această dată, maximele termice vor avea ușoare variații, iar media lor se va situa, în general, între 17 și 19 grade.

Cea mai rece dimineață va fi cea de 3 aprilie, când media temperaturilor minime va coborî sub pragul de îngheț și va atinge -2 grade.

Cea mai caldă dimineață va fi în 6 aprilie când, în medie, temperaturile nocturne vor ajunge la 6 grade.

După data de 7 aprilie și până la finalul intervalului de prognoză, minimele termice se vor situa în medie, în general, între 2 și 4 grade.

Local vor fi ploi de scurtă durată, în general slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în zilele de 2, 5 și 6 aprilie, precum și după data de 12 aprilie.

Cum va fi vremea de Paște în MARAMUREŞ

În intervalul 2 – 5 aprilie vremea se va încălzi, iar această încălzire se va resimți la început doar pe parcursul zilei.

Media temperaturilor diurne va ajunge să se situeze în jurul valorii de 20 de grade. În ziua de 6 aprilie temperaturile vor scădea cu aproximativ 4 grade și până în data de 9 aprilie valorile termice dirune vor crește din nou și media lor va atinge 19 grade.

Ulterior media maximelor termice se va menține apropiată de 16...17 grade. Variații mai mari ale temperaturilor minime vor fi tot în prima săptămână de prognoză.

Cel mai răcoare va fi în dimineața de 3 aprilie, când media minimelor termice va coborî ușor sub pragul de îngheț, iar cel mai cald în 6 aprilie.

Atunci minimele termice vor urca până la o medie de 7 grade. În cea de a doua săptămână nu vor mai fi variații termice atât de mari, iar media minimelor va fi apropiată de 4...5 grade.

Cum va fi vremea de Paște în MOLDOVA

La începutul primei săptămâni temperatura aerului va crește treptat, de la valori termice diurne de 11 grade, în prima zi, până la 20...21 de grade în zilele de 4 și de 5 aprilie, când vremea va deveni caldă pentru această perioadă.

Apoi, până spre sfârșitul intervalului de prognoză maximele diurne se vor situa, în medie, între 15 și 18 grade, valori de temperatură apropiate de normele perioadei.

Temperaturile minime se vor situa, în general, între 3 și 5 grade, cu cele mai coborâte valori, de 0...1 grad în prima noapte.

Trecător și pe arii relativ restrânse vor fi ploi în general slabe cantitativ, în 2 aprilie, în jurul datei de 6 aprilie și după data de 12 aprilie.

Cum va fi vremea de Paște în DOBROGEA

Pe tot parcursul intervalului de prognoză variațiile termice vor fi nesemnificative. Temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul valorii de 14 grade, caracterizând o vreme normală pentru prima decadă a lunii aprilie.

Regimul termic nocturn va urma aproximativ aceeași tendință, media temperaturilor nocturne va fi în jur de 7 grade, doar în noaptea de 2 spre 3 aprilie va fi mai coborâtă, spre 3 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în ziua de 2 aprilie și după data de 12 aprilie, dar acestea vor fi pe arii restrânse și slabe cantitativ.

Cum va fi vremea de Paște în MUNTENIA

Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei la începutul intervalului, când se va înregistra o medie de 15 grade a temperaturilor maxime.

Apoi se va încălzi treptat, astfel încât, în zilele de 4 și de 5 aprilie, va deveni caldă pentru prima decadă a lunii aprilie, cu o medie regională a valorilor diurne de aproximativ 21 de grade.

În rest vor fi ușoare variații termice de la o zi la alta, iar media regională se va situa între 17 și 19 grade.

Media temperaturilor minime va fi cuprinsă, în general, între 3 și 6 grade, cu cele mai coborâte valori în prima noapte, când se va situa în jurul a 1 grad.

Probabilitatea de apariție a ploilor, pe arii restrânse și slabe cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 5-7 aprilie și din nou între 11 și 15 aprilie.

Cum va fi vremea de Paște în OLTENIA

Vremea va fi ușor mai rece decât în mod normal la această dată la începutul intervalului, apoi se va încălzi treptat, astfel încât media temperaturilor maxime va crește de la 14 grade la 20...21 de grade, în zilele de 4 și de 5 aprilie.

În restul zilelor vor fi ușoare fluctuații termice, iar media regională se va situa între 17 și 19 grade.

Temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între 5 și 7 grade, cu cele mai coborâte valori în prima noapte, când media nocturnă se va situa în jurul valorii de 2 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în intervalul 10 -15 aprilie, dar și între 5 și 7 aprilie, când va ploua pe arii mai extinse și în general slab cantitativ.

Cum va fi vremea de Paște în la munte

Vremea va fi rece în prima zi a intervalului de prognoză, când maximele diurne se vor situa în jurul unei valori medii de 0 grade.

Ulterior, va avea loc un proces de încălzire, astfel încât până spre sfârșitul celei de a doua săptămâni media maximelor va fi cuprinsă între 8 și 11 grade, cu cele mai ridicate valori în zilele de 4 și 5 aprilie, când se vor înregistra, în medie, 12 grade.

Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori negative în prima noapte, în medie spre -6...-5 grade, apoi acestea vor fi predonderent pozitive, mai ales între 4 și 6 aprilie.

Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, în prima zi a intervalului, între 5 și 7 aprilie și din nou în intervalul 10-15 aprilie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Cum va fi vremea de Paşte. ANM anunță ce temperaturi se vor înregistra în Capitală și în țară, în noaptea de Înviere