Antena Meniu Search
x

Video Programare cu pixul la vaccinare. Platforma online, inutilă pentru medici încă din prima zi

Platforma online pentru programarea la vaccin s-a dovedit inutilă în prima zi. Nu este pentru toată lumea în primele două etape, asta deşi comunicarea oficială a fost alta. În plus, este necesară o semnătură digitală pe care, în general, o au doar instituţiile. Chiar şi aşa, inclusiv managerii de spitale au întâmpinat probleme când au vrut să-şi programeze angajaţii. Guvernul nu a comentat situaţia.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 28.12.2020, 19:36

Vezi și
  • Deși platforma este online, medicii de familie fac programarea tot cu pixul

"Platforma informatică care permite programarea persoanelor pentru vaccinarea împotriva COVID-19 este operațională. Persoanele care se planifică la vaccinare își creează un cont pe baza datelor de identificare și a numărului de telefon. În contul creat, cetățenii au acces la propriile programări".

Aşa sună anunţul Guvernului. În realitate secţiunea de programări este inactivă.

La fel au păţit şi alţii după cum reiese din mesajele postate pe Facebook. Mai mult, toate documentele încărcate trebuie semnate cu un certificat digital calificat, adică o semnătură electronică. Pe care o au în general firmele şi instituţiile de stat. Mai puţin persoanele fizice. Platforma ne prezintă o listă calificată de 6 firme alături de STS care ar oferi servicii de încredere.

Managerii de spitale care teoretic pot înscrie angajaţii în acest moment pentru vaccinare lucrează tot pe hârtie.

Constantin Tîrziu, manager spital Târgu Cărbunești: Vaccinările se fac începând cu 4.01.2021. Programările se fac până atunci. Fiecare care se vaccinează va avea un acord informatic. Noi avem primele liste făcute, le refacem. Poate sunt persoane care mai doresc vaccinarea sau o fi cineva care nu mai doreşte.

Gindrovel Dumitra, medic: Nu pot să introduc CUI-urile de CMI şi vreau să mă asigur că e o problemă temporară şi nu definitivă. Această etapă este clar pentru personalul medical. În cazul spitalelor introduce directorul fără discuţie. Iar în cazul cabinetelor medicale individuale va trebui să introducă medicul titular. La S.R.L.-uri merge, recunoaşte CIF-ul, la CMI am verificat cu 3 CIF-uri diferite şi nu merge, le-am semnalizat şi astept o rezolvare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Eva Cristescu, medic de familie: Deocamdată e o mare nebuloasă.​ Vă spun cinstit, deocamdată îi scriem cu pixul într-un caiet pentru ca să putem atunci când vom ști ceva, despre ce si cum avem de făcut, sa putem să luăm din nou legătura cu ei si să îi înscriem eventual dacă va cădea în sarcina noastră, în platforma asta informatică.

Nici una dintre instituţiile implicate în realizarea acestei platforme nu a dorit să ofere o explicaţie pentru toate aceste situaţii. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale spune că a creat platforma aşa cum a cerut Guvernul. Oficialii din Guvern şi din grupul care se ocupă de vaccinare nu au dorit să comenteze. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Programare cu pixul la vaccinare. Platforma online, inutilă pentru medici încă din prima zi