Antena Meniu Search
x

Video Programul "Masă caldă în școli", încă în vacanță. Mâncarea nu a ajuns încă la elevi, deși școala a început deja de 2 săptămâni

Aşa cum din păcate se întâmplă prea des în România, autorităţile au fost luate prin surprindere de începerea școlii pe 5 septembrie. Sunt 300 de şcoli din ţară, incluse în programul "Masă caldă în şcoli", dar mâncarea nu a ajuns la elevi nici acum. Şi asta pentru că normele de aplicare a programului au fost stabilite în urmă cu câteva zile.

de Redactia Observator

la 21.09.2022, 14:20

Vezi și

Deşi şcoala a început de mai bine de două săptămâni, niciun elev nu a primit încă o masă caldă la şcoală. Programul este însă aşteptat cu nerăbdare, atât de copii, cât şi de părinţi, care vor putea astfel să mai reducă din cheltuielile cu mâncarea. 

Liliana, mamă: Dacă ar mânca toți patru nu le mai dau pachet, dacă stau până mai târziu. 

Reporter: De obicei ce le puneți la pachet? 

Liliana: Da, nu contează că sunt zile, că nu sunt zile, trebuie să le dau pachet. 

Pe acelaşi subiect

Cum se descurcă Liliana, o mamă a cinci copii, fără programul "Masă caldă în școli"

Liliana are cinci copii, patru la școală și unul de 3 luni acasă. Cheltuielile sunt multe şi se descurcă cum poate din alocaţii şi din venitul soţului. Ca ei sunt mulţi alţii, pe care i-ar ajuta foarte mult programul masa caldă în școli. 

Nicoleta Purice, director școală: Sunt unii copii care chiar au nevoie. Nu toți, dar sunt foarte mulți. Și mai ales în condițiile pe care le trăim cu toții în această perioadă chiar au nevoie. 

Normele de aplicare a programului au fost emise la finalul săptămânii trecute. Abia de acum urmează să fie organizate licitațiile și în cel mai fericit caz, daca nu vor fi contestații, până la vacanţa de iarnă ar putea ajunge și masa caldă la elevi. 

Adrian Silvestru, ISJ Galați: Așteptăm să se publice în Monitorul Oficial. După care așteptăm cu nerăbdare alături de elevi să beneficieze de acest program. 

O altă problemă legată de acest program este că nu toate şcolile sunt incluse. 

Iulian Boț, primar Liești: Vă dați seama că e un motiv de nemulțumire. Pentru că cei care au inițiat acest proiect nu ne-au consultat și pe noi primarii. Ne-au pus în fața faptului împlinit. 

Anul trecut, elevii au primit câte un sandwich şi un fruct

Nici în anul trecut, autorităţile nu au stat mai bine cu implementarea programului. 

Mihai Bejan, primar Berești: Cam aceeași poveste legată de procedură, în sensul că au apărut un pic mai târziu normele şi automat mai târziu s-a organizat şi licitaţia, mai târziu au venit şi pachetele. 

Anul trecut, elevii au primit câte un sandwich şi un fruct. 300 de şcoli din România sunt incluse în programul "masa caldă în şcoli", care a fost gândit pentru a preveni abandonul școlar în rândul elevilor din familii cu venituri mici. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Programul "Masă caldă în școli", încă în vacanță. Mâncarea nu a ajuns încă la elevi, deși școala a început deja de 2 săptămâni