Antena Meniu Search
x

Cazul unui medic israelian, infectat cu Omicron, care i-a contrariat pe oficialii în domeniul sănătății. Cardiologul are peste 50 de contacte

Un medic israelian infectat cu Omicron, care a intrat în contact cu zeci de oameni înainte de a afla că are noua variantă de Covid-19, a infectat la rândul său o singură persoană.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 02.12.2021, 23:06

Un medic israelian cu Omicron a întâlnit zeci de oameni înainte de a i se confirma testul. Doar o persoană s-a infectat
Un medic israelian cu Omicron a întâlnit zeci de oameni înainte de a i se confirma testul. Doar o persoană s-a infectat - Shutterstock (imagine ilustrativă)

În cele trei zile dinaintea rezultatului sau pozitiv, dr. Elad Maor, cardiolog, a participat la o întâlnire cu personalul din spitalul în care lucrează, în Tel Aviv. El a introdus stenturi în arterele a 10 pacienţi și a condus o conferință de cardiologie, împărțind călătoria de 90 de minute cu mașina, spre eveniment, cu un coleg de 70 de ani. Acolo, el a luat prânzul cu alți cinci într-o cantină aglomerată, scrie The New York Times.

Doar un coleg de 70 de ani s-a infectat, după o călătorie de 90 de minute cu mașina

Dr. Maor, în vârstă de 45 de ani, a asistat la un recital de pian cu zeci de spectatori, unde copilul său de 13 ani a cântat o piesă scurtă a lui Stephen Heller, un compozitor maghiar. Și, în cele din urmă, vineri seara, doctorul Maor și-a vizitat socrii, împreună cu soția sa și alți nouă membri ai familiei.

Dar dintre acești mulți oameni, dintre care majoritatea primiseră trei doze de vaccinul Pfizer-BioNTech, doar colegul său în vârstă de 70 de ani a fost până acum testat pozitiv pentru varianta Omicron.

Pe acelaşi subiect

Numărul persoanelor infectate de medic poate crește în următoarele zile

Numărul persoanelor infectate poate crește, însă, deoarece virusul poate apărea după câteva zile în teste și nu toate contactele au fost testate. Până acum cel puțin 50 de persoane au fost deja testate cu teste PCR chiar la spital, iar cel puțin 10 dintre acestea au fost testate de cel puțin trei ori.

Rezultatele inițiale ale anchetei epidemiologice i-au făcut pe experții în boli infecțioase de la spitalul Sheba Medical Center să spere că persoanele vaccinate cu trei doze de ser anti-Covid nu sunt chiar atât de vulnerabile în fața variantei Omicron.

Medicul israelian a avut febră, dureri de gât și dureri musculare

Deși dr. Maor s-a întâlnit cu mulți oameni săptămâna trecută, aproape toți erau lucrători din domeniul sănătății sau membri apropiați ai familiei. Iar oamenii cu care a petrecut cel mai mult timp au fost complet vaccinați și chiar și-au făcut recent doza de rapel ”booster”.

Medicul, complet vaccinat, a petrecut două zile în pat, cu febră, dureri de gât și dureri musculare.

„În ciuda tuturor, în ciuda vaccinurilor și a rapelului, am stat 48 de ore în pat”, a spus dr. Maor într-un interviu telefonic. „Dacă nu aș fi avut vaccinul, probabil că aș fi ajuns la spital”, a mai spus el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Cazul unui medic israelian, infectat cu Omicron, care i-a contrariat pe oficialii în domeniul sănătății. Cardiologul are peste 50 de contacte