Antena Meniu Search
x

Protest al angajaţilor Spitalului Judeţean Galaţi, faţă de scăderea veniturilor. ”Ole, ole sporul nostru nu mai e”

Aproximativ 50 de angajaţi ai Spitalului Judeţean din Galaţi au protestat, joi, în faţa sediului Consiliului Judeţean, nemulţumiţi de scăderea sporurilor.

Protest al angajaţilor Spitalului Judeţean Galaţi, faţă de scăderea veniturilor
Protest al angajaţilor Spitalului Judeţean Galaţi, faţă de scăderea veniturilor - Sursă: expressdedunare.ro

Aproximativ 50 de angajaţi ai Spitalului Judeţean din Galaţi au protestat, joi, în faţa sediului Consiliului Judeţean, nemulţumiţi de scăderea sporurilor. Oamenii au scandat ”Nu ne mai creşteţi salariile, scăzând veniturile” sau ”Ole, ole sporul nostru nu mai e”.

Protestul, organizat de Sindicatul Solidaritatea Sanitară Galaţi, a reunit în faţa sediului Consiliului Judeţean Galaţi în special asistente, infirmiere, moaşe şi îngrijitoare de la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei", care au suflat în vuvuzele şi au scandat ”Demnitate în sănătate”, ”Ole, ole sporul nostru nu mai e” ”Nu ne mai creşteţi salariile, scăzând veniturile”. De asemenea, manifestanţii au avut pancarte pe care se putea citi ”Opriţi haosul salarizării” sau ”Stop discriminării între spitalele gălăţene”.

Participanţii la protest au spus că în ultima lună le-au scăzut veniturile cu sume cuprinse între 400 şi 600 de lei după reducerea sporurilor. ”Sunt nemulţumită că ne-au tăiat din sporuri, din salarii, asta este. Muncim mult şi ne-au luat şi sporurile, au scăzut veniturile cu 400, 500, 600 de lei, depinde de secţie. Ni s-a luat, nu ni s-a dat. Să nu se mai spună că au crescut”, a spus o infirmieră. 

Totodată, preşdintele Sindicatului Solidaritatea Sanitară Galaţi, Lidia Celmare, a reclamat faptul că angajaţii Spitalului Judeţean beneficiază de sporul minim de condiţii de muncă, în condiţiile în care unitatea medicală deserveşte şi pacienţi din alte judeţe. ”Lipsa dialogului ne-a adus aici, la CJ în faţa sediului. Ceea ce solicităm noi este demnitate, în măsura în care Spitalul Judeţean de Urgenţă este cel mai mare spital din acest judeţ, care asigură asistenta medicală nu numai cetăţenilor din judeţul Galaţi, ci şi din judeţele limitrofe Brăila,Vrancea sau Buzău. În aceste condiţii salariaţii din Spitalul Judeţean beneficiază de minimul sporului de condiţii de muncă”, a spus Lidia Celmare.

În timpul protestului, manifestanţii au intonat Imnul României, iar la un moment dat un angajat al CJ Galaţi a venit şi le-a împărţit apă şi pahare. În final, o delegaţie a manifestanţilor a fost primită la discuţii de preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Protest al angajaţilor Spitalului Judeţean Galaţi, faţă de scăderea veniturilor. ”Ole, ole sporul nostru nu mai e”