Antena Meniu Search
x

Video Protest împotriva urşilor, organizat în Covasna. Oamenii cer măsuri noi şi protecţie mai mare din partea autorităţilor

Urşii îşi extind tot mai mult teritoriul. Animalele sunt văzute tot mai des pe aleile din apropierea aşezărilor gospodăreşti. Cetăţenii din mai multe judeţe sunt speriaţi de acest fenomen. În judeţul Covasna, s-a organizat astăzi un protest prin care oamenii cer măsuri noi şi o protecţie mai mare din partea autorităţilor. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 16.05.2023, 14:01

Vezi și

Reprezentanţii organizaţiei nonguvernamentale GreenPeace au protestat în faţa sediului Consiliului Judeţean Covasna. Ei contestă ceea ce spun, că autorităţile româneşti de mediu vor să implementeze încă din acest an 420 de urşi, în speial masculi dominanţi, recoltaţi din pădurile din România, în special în zonele în care crează cele mai mari probleme.

Oficialii OMG-ului de mediu susţin că soluţia nu este recoltarea din pădure, cu precădere a masculilor dominanţi, aşa cum ei susţin că doreşte Ministerul Mediului, ci tratarea punctuală a fiecărui caz de conflict între urs şi om în zonele locuite. Au transmis acest mesaj şi reprezentanţilor Comisiei de Petiţie a Parlamentului European. 

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunţa, în 4 mai, că a dezbătut ordinul care stabileşte cotele de prevenţie la urs brun cu specialiştii şi reprezentanţii ONG-urilor de mediu şi a transmis că ”viaţa umană este mai presus de orice”. Reprezentanţii Agent Green afirmau, însă, că ordinul supus dezbaterii conţine erori crase din punct de vedere legal, ştiinţific şi moral şi va amplifica problema în loc să o rezolve, potrivit News. Organizaţia susţinea că se vizează împuşcarea a 486 de urşi, predominant masculi mari, ”adică exact interesul industriei de vânătoare”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Protest împotriva urşilor, organizat în Covasna. Oamenii cer măsuri noi şi protecţie mai mare din partea autorităţilor