Antena Meniu Search
x

Protest pentru autostrada în Moldova. Sute de şoferi şi motociclişti din ţară se adună în Piaţa Victoriei din Capitală

Au tot cerut, nu au primit, aşa că acum ies în stradă! Sute de locuitori din Moldova iau astăzi drumul Capitalei. Pe patru. sau două roţi. Oamenii vor protesta în faţa Palatului Victoria pentru a atrage atenţia asupra faptului că regiunea nu se poate dezvolta fără autostradă.

Vezi și

Au tot cerut, nu au primit, aşa că acum ies în stradă! Sute de locuitori din Moldova iau astăzi drumul Capitalei, pe patru sau două roţi. Oamenii vor protesta în faţa Palatului Victoria pentru a atrage atenţia asupra faptului că regiunea nu se poate dezvolta fără autostradă. Manifestaţia este aşteptată să înceapă după orele amiezii.

Din Iaşi pornesc oamenii. În drum spre Capitală însă, vor exista şi puncte de întâlnire cu alţi protestatari din mai multe judeţe. În total vor fi peste o mie de maşini şi de motociclete.

CĂTĂLIN ORTOI, protestatar

Vom pleca pe două coloane, o coloană spre Bacău şi o coloană spre Vaslui. Vom protesta în marș, pentru că nu avem voie să oprim, aşa ni s-a transmis de la Bucureşti. 

Oamenii se plâng că de mai bine de un deceniu nu s-a construit nici măcar un metru de autostradă în zona Moldovei. De pildă, autostrada A7 care trebuie să lege Buzăul de Bacău se află încă în stadiul de proiect. Studiile de fezabilitate au fost  amânate de 16 ori! 

Moldova e văduvită de orice proiect de autostradă, de aeroport. Am organizat şi de aici din Galaţi un mic grup pentru a susţine demersul, spune un protestatar.

Şi pentru autostrada A8 Târgu Mureş- Iaşi, situaţia este aceeaşi. De 11 ani ar fi trebuit începute lucrările care se ridică la peste 4 miliarde de euro. Situaţia este în momentul de faţă... tot în punctul zero. 

MIHAI CHIRICA, primar Iaşi

Vor să atragă atenţia că Moldova are nevoie de o legătură directă cu Europa de Vest pentru progres economic, pentru a ne ţine tinerii acasă, pentru a deveni o regiune mai prosperă.

Protestatarii se vor deplasa în coloană până în Capitală. Destinaţia finală este Piaţa Victoriei, unde ar urma să ajungă după ora 17. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Protest pentru autostrada în Moldova. Sute de şoferi şi motociclişti din ţară se adună în Piaţa Victoriei din Capitală