Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Noi proteste în România: Peste 10 mii de oameni ameninţă că vor ieşi în stradă azi! Manifestaţii sunt aşteptate şi în Diasporă

Mai multe proteste faţă de proiectele Guvernului privind graţierea şi modificarea codurilor penale sunt anunţate, duminică, în Capitală şi în alte 19 localităţi din ţară. Acţiuni similare sunt aşteptate şi în şapte oraşe din diaspora, între care Paris, Londra sau Bruxelles.

de Redactia Observator

la 29.01.2017 , 09:35

Mai multe proteste faţă de proiectele Guvernului privind graţierea şi modificarea codurilor penale sunt anunţate, duminică, în Capitală şi în alte 19 localităţi din ţară. Acţiuni similare sunt aşteptate şi în şapte oraşe din diaspora, între care Paris, Londra sau Bruxelles.

Manifestaţiile au loc cu o zi înainte ca Ministerul Justiţiei să organizeze o dezbatere publică pe tema proiectelor respective.

Organizatorii spun că vor să "viziteze" Guvernul, Ministerul Justiţiei, CNA şi sediul Avocatului Poporului.

Articolul continuă după reclamă

"Ne strângem la Universitate duminică începand cu ora 17.00. Am observat că unele televiziuni manipulează fără ruşine, iar CNA-ul nu îşi face treaba. Este momentul să îi vizităm. Apoi mergem la Ministerul Justitei, iar pe drum, ne vizităm avocatul. Avem un avocat al poporului care nu lucrează pentru noi. Îl vrem plecat. La final, mergem la guvern", se arată într-un anunţ pe Facebook.

Pe acelaşi subiect

Până la această oră, peste 10.000 de oameni şi-au anunţat intenţia de a protesta, atât în Capitală, cât şi în Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Craiova, Deva, Galaţi, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Satu Mare, Târgu Jiu, Alexandria, Turda şi Râmnicu Vâlcea.

De asemenea, sunt anunţate proteste şi la Londra, Paris, Bruxelles, Bordeaux, Copenhaga, Hamburg şu Zurich.

Protestul va avea loc cu o zi înainte ca Ministerul Justiţiei să organizeze o dezbatere publică pe tema proiectelor privind graţierea şi modificarea legilor penale. 

Consiliul Superior al Magistraturii, reunit în plen, în absenţa ministrului Justiţiei, Florin Iordache, a dat, miercuri, aviz negativ proiectelor de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificările codurilor penale. Avizul dat de CSM este unul consultativ.

Pe această temă, preşedintele Klaus Iohannis a declanşat procedura pentru organizarea unui referendum. Preşedintele contestă cele două ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale.

Proteste au avut loc şi duminică trecută, atât în Capitală, cât şi în mai multe oraşe din ţară.

La manifestaţia din Bucureşti au participat peste 20.000 de oameni, care au mers în marş din Piaţa Universităţii în Piaţa Victoriei şi apoi la sediul PSD din Kiseleff. În Piaţa Universităţii s-a aflat, timp de aproximativ 15 minute, şi preşedintele Klaus Iohannis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Noi proteste în România: Peste 10 mii de oameni ameninţă că vor ieşi în stradă azi! Manifestaţii sunt aşteptate şi în Diasporă