Antena Meniu Search
x

Protest contra purtării măștii în școli, în Piața Universității din București

Pandemia ne-a schimbat viaţa şi a divizat societatea. Se întâmplă în întreaga lume, dar şi la noi în ţară. Regulile impuse pentru prevenirea răspândirii coronavirusului au fost astăzi pur şi simplu ignorate în mai multe oraşe. Sute de oameni au ieşit sâmbătă în stradă fără măşti şi fără să respecte distanţarea. Fără să mai ţină cont de siguranţa lor, dar şi a celor care-i aşteaptă acasă, oamenii şi-au strigat nemulţumirile, printre care a fost şi faptul că elevii sunt nevoiţi să poarte măşti în clase, ore în şir.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 19.09.2020, 21:45

Vezi și
  • Proteste similare au fost organizate și în alte orașe.
  • Manifestanții au făcut apel la protest pe Facebook.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19.

Bătrâni, copii şi tineri, toţi au stat umăr la umăr ca să-şi strige la unison nemulţumirile. În mijlocul celor peste 300 de oamenii, câţiva protestatari şi-au îndreptat furia şi asupra forţelor de ordine.

Nimeni nu a ţinut cont de cele mai elementare măsuri de protecţie. În schimb, oamenii au venit la ei cu diferite accesorii menite să le scoată în evidenţă mesajul.

”E o imensă manipulare, nu doar la nivel naţional, ci şi internaţional pe baza unui test PCR care nu face nimic”, spune un protestatar.

”Eu am avut coronavirus cu toată familia, copiii mici nu au absolut niciun fel de simptome. Copiii ar trebui să meargă la şcoală absolut normal aşa cum se face în Danemarca, Suedia şi alte state, inclusiv în amărâta aia de Republica Moldova”, declară alt protestatar.

”Nu există niciun virus, totul e o minciună şi nu este periculos”, susține o protestatară.

”Jos masca şi sus inimile! Noi suntem protejaţi prin imunitate”, strigă altă protestatară.

Printre protestatari au fost şi celebrităţi care şi-au exprimat public dezacordul faţă de purtarea măştii: regizorul Cristi Puiu a asistat discret la manifestaţie.

Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei: Limita maximă prevăzută de lege de 100 de persoane pentru manifestaţii publice în spaţii deschise a fost atinsă. Au fost legitimate mai multe persoane.

Momentan, nu au fost date amenzi, însă acestea pot fi aplicate şi în perioada următoare atât organizatorilor, cât şi oamenilor care au fost legitimaţi.

Şi zeci de orădeni au participat la manifestările care au fost organizate pe Facebook. Oamenii au strâns semnături pentru un memoriu, împotriva măsurilor de protecţie şi de igienă impuse în şcoli, care va fi depus la Ministerul Educaţiei.

Distanţaţi, şi în Arad oamenii au protestat pentru a doua oară în mai puţin de o săptămână. Arădenii strâng şi ei semnături pentru un memoriu care va fi depus la autorităţiile locale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Protest contra purtării măștii în școli, în Piața Universității din București