Antena Meniu Search
x

Video Puțini medici vaccinați în fosta Lombardie a României. Doar o treime din cadrele medicale din Suceava vor să se vaccineze

Doar puțin peste 30% din cadrele medicale din judeţul Suceava au semnat că vor să fie vaccinate împotriva Sars-Cov-2. Asta în contextul în care judeţul a fost cel mai mare şi primul focar de coronavirus din ţară.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 28.12.2020, 12:05

Vezi și
  • Doar 30% dintre cadrele medicale din Suceava au acceptat să se vaccineze anti-COVID.
  • Campania de vaccinare a început pe 27 decembrie, în România.

Între 30 - 40% dintre cadrele medicale din Suceava și-au dat acordul semnat pentru a primi vaccinul anti-COVID. Această declarație a fost făcută de directorul Direcției de Sănătate Publică de la Suceava, duminică, când a și început campania de vaccinare la Spitalul Județean de Urgență Suceava, uniatea medicală care a fost cel mai mare focar de coronavirus din țară. 

Acolo, printre primii care s-au vaccinat a fost șefa Secției de Boli infecțioase. Medicul s-a infectat deja de două ori cu coronavirus, dar nu a dezvoltat anticorpi și își pune speranța că acest vaccin o va apăra de virus. 

Campania de vaccinare anti-COVID în România

Procesul de vaccinare în România, a început în dimineaţa zilei de 27 decembrie, iar prima persoană care a primit vaccinul a fost Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Cum arată prima adeverinţă de vaccinare pentru Covid-19 din România

Vaccinările continuă, iar serul de imunizare va fi administrat mai întâi personalului medico-sanitar din toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19 în România.

Pe adeverinţa de vaccinare este trecut numele persoanei vaccinate şi informaţii despre vaccin. În acest caz, este vorba despre vaccinul împotriva Covid-19 produs de Pfizer - BIONTech. De asemenea, pe document este trecută şi data vaccinării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Puțini medici vaccinați în fosta Lombardie a României. Doar o treime din cadrele medicale din Suceava vor să se vaccineze