Antena Meniu Search
x

Radu Mazăre şi Decebal Făgădău, trimişi în judecată de procurorii DNA

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa anunţă, miercuri, trimiterea în judecată, în două dosare penale, a doi foşti primari ai Constanţei, Radu Mazăre şi Decebal Făgădău.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 30.12.2020, 13:18

Radu Mazăre şi Decebal Făgădău, acuzaţi că au vândut în mod nelegal terenuri din patrimoniul municipiului Constanţa
Radu Mazăre şi Decebal Făgădău au fost primari ai municipiului Constanţa - Hepta
  • Radu Mazăre a fost trimis în judecată în stare de detenţie.
  • Decebal Făgădău a fost trimis în judecată în stare de libertate.

Cei doi au fost trimişi în judecată în dosare ce vizează vânzarea nelegală a unor terenuri.

Conform reprezentanţilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Radu Mazăre este acuzat de comiterea infracţiunii de abuz în serviciu, în formă continuată, iar Decebal Făgădău este acuzat, de asemenea, de comiterea infracţiunii de abuz în serviciu.

Alături de cei doi a fost trimisă în judecată şi Marcela Enache, secretar al municipiului Constanţa. Marcela Enache este acuzată, în ambele dosare, de comiterea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu.

Scenariile propuse de procurorii DNA pentru dosarele ce îi vizează pe Radu Mazăre şi Decebal Făgădău

Pentru dosarul ce îl vizează pe Radu Mazăre, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie propun următorul scenariu: "În perioada 2007-2012, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în calitatea de primar al municipiului Constanţa, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale, în sensul că ar fi dispus vânzarea a 10 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța în alte condiții decât prin licitație publică (negociere directă) și fără ca rapoartele de evaluare să fi fost aprobate de Consiliul Local. De asemenea, terenurile respective, situate în stațiunea Mamaia, în imediata vecinătate a plajei ori în zone cu un potențial turistic și comercial deosebit (malul Lacului Siutghiol, Parcul Tăbăcăriei etc.), ar fi fost vândute la prețuri mult diminuate, împrejurare prin care s-ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 1.732.687 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători. În demersurile sale, edilul ar fi beneficiat de ajutorul inculpatei Enache Marcela, care, în calitate de secretar al municipiului Constanța, ar fi contrasemnat o parte dintre documentele care au stat la baza tranzacțiilor respective".

Pentru dosarul ce îl vizează pe Decebal Făgădău, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie propun următorul scenariu: "În cursul anului 2015, inculpații Făgădău Decebal și Enache Marcela și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale în legătură cu vânzarea a trei terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța. Prin aceste demersuri inculpații ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 133.688 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători".

Actualii reprezentanţi ai Primăriei municipiului Constanța au transmis că se constituie parte civilă în procesul penal cu sumele menționate mai sus.

Dosarele vor fi judecate de magistraţii de la Tribunalul Constanţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Radu Mazăre şi Decebal Făgădău, trimişi în judecată de procurorii DNA