Antena Meniu Search
x

Anchetă în cazul copilului în comă, în Dâmboviţa, pentru că nicio ambulanţă din judeţ nu era disponibilă

Un copil de opt ani, în comă profundă după un accident, a fost dus de martori la spital pentru că în tot judeţul Dâmboviţa nu exista nicio ambulanţă disponibilă. Pentru viaţa băiatului, s-a purtat o negociere şocantă, la telefon, cu dispecerul 112.

Vezi și

Un copil de opt ani, în comă profundă după un accident, a fost dus de martori la spital pentru că în tot judeţul Dâmboviţa nu exista nicio ambulanţă disponibilă. Pentru viaţa băiatului, s-a purtat o negociere şocantă, la telefon, cu dispecerul 112.

Lângă copilul de opt ani inconştient, un martor cere în zadar intervenţia urgentă a unei ambulanţe. 

Discutie martor - dispecer 112:

- Eu voiam sa îmi preluaţi copilul de pe drum, să mi-l preluaţi de pe drum! Să-l salvăm!

- Deci nu! Încercaţi să ajungeţi la spital! Să ştiţi că nu avem nicio ambulanţă disponibilă.

- Eu de aia ziceam să-l fi luat, să-i fi dat primul ajutor mai repede!

- Deci încercaţi să ajungeţi cât mai repede la spital, la Titu.

- Vă daţi seama că încerc cât de repede.

- Bine, mulţumim frumos pentru ajutor.

Reacţia a venit după mai multe apeluri la 112. Minute bune, la telefonul de urgenţă n-a răspuns nimeni, spun martorii. 

Polixenia Necula, purtător de cuvânt la Serviciul de Ambulanţă Dâmboviţa: Copilul era deja preluat de o maşină personală aflată în zonă, la o distanţă de aproximativ 5 kilometri de cea mai apropiată unitate spitalicească, UPU Titu. Celelalte ambulanţe, două la număr din zona Titu, erau la alte solicitări. 

Copilul era în comă profundă şi avea o hemoragie puternică. În momentul accidentului, era în maşină alături de trei fraţi. La volan era cel mai mare dintre ei, un tânăr de 23 de ani. 

Înregistrarea scandaloasă a discuţiei telefonice a ajuns până la Raed Arafat, care a cerut o anchetă. 

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă: Clar sunt lucruri de verificat. Discuţia şi modul în care a fost preluat cazul, clar trebuie să fie analizat şi anchetat în primul rând de către cei de la Dâmboviţa.

În tot judeţul, situaţia ambulanţelor este dezastruoasă. Sunt doar 31 de maşini de intervenţie, majoritatea vechi, dar numai trei au şi medic. În urmă cu o lună, tot în Dâmboviţa, o femeie însărcinată a așteptat două ore în mașina Salvării, care făcuse pană. Şoferul nu avea nici cric, nici roată de rezervă. 

Copilul rănit grav în accident a ajuns într-un final la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. A fost operat pe creier şi este în stare critică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Anchetă în cazul copilului în comă, în Dâmboviţa, pentru că nicio ambulanţă din judeţ nu era disponibilă