Antena Meniu Search
x

Ce se întâmplă cu restricțiile de circulație pentru vârstnici, după 15 mai

Raed Arafat a anunțat ce se va întâmpla în cazul persoanelor de peste 65 de ani, după data de 15 mai, odată cu încetarea stării de urgență.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 11.05.2020, 07:35

Raed Arafat a anunțat ce se va întâmpla cu restricțiile de circulație pentru vârstnici, după 15 mai
Ce se întâmplă cu restricțiile de circulație pentru vârstnici, după 15 mai - Hepta
  • Restricțiile de circulație impuse vârstnicilor nu se vor mai menține după 15 mai.
  • Arafat: "Ne confruntăm cu o boală care oricând poate să devină foarte agresivă".

Întrebat, în cadrul unei emisiuni TV, dacă vârstnicii vor trebui să iasă din casă tot după un program după data de 15 mai, secretarul de stat a declarat că și în cazul acestor persoane "va fi o relaxare".

"Din ce ştiu, din ce s-a discutat, nu (n.r. - nu vor mai avea program). Şi aici va fi o relaxare dar în acelaşi timp avertismentul foarte serios pe care îl dau este acela că nu înseamnă că au devenit mai puţin vulnerabili la această boală.

Familiile trebuie să aibă mare grijă de protecţie faţă de persoanele respective, iar persoanele respective trebuie să înţeleagă că există asupra lor un risc mai mare decât asupra restului populaţiei. Adică socializezi mult, nu te protejezi, nu mască, nu igienă, vin copiii des, se joacă, o pupă pe bunica... este foarte probabil ca bunica să ajungă să fie cu Covid-19 în scurt timp.

Asta trebuie înţeles, nu încercăm să speriem populaţia. Noi zicem clar care este situaţia reală", a declarat Raed Arafat. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Raed Arafat a mai avertizat populația să fie precaută după data de 15 mai, altfel numărul de infectări și cel al deceselor ar putea să explodeze.

"Relaxarea înseamnă că populația va avea o situație care e în mâna ei. Sunt țări care au relaxat și au început să crească cazurile.

În Seul s-au închis unele unități. În Germania e o creștere. În Spania au declarat starea de urgență în unele zone. Ne confruntăm cu o boală care oricând poate să devină foarte agresivă", a precizat șeful DSU.

Programul celor de peste 65 de ani în acest moment:

Începând de pe 27 aprilie, persoanele de peste 65 de ani pot să iasă din casă în două intervale orare: 7.00 – 11.00 şi 19.00 – 22.00.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Ce se întâmplă cu restricțiile de circulație pentru vârstnici, după 15 mai