Antena Meniu Search
x

Video Răniţi pe tobogan, în parcul acvatic abia inaugurat. Cum se apără reprezentanţii complexului: "Nu există... dacă s-a întâmplat atunci a fost o scăpare de moment"

La trei zile de la inaugurarea parcului acvatic din Galaţi, un incident grav ridică suspiciuni asupra siguranţei turiştilor care ajung acolo. Doi bărbaţi s-au rănit, după ce s-au ciocnit într-un tobogan. La câteva minute după accident au fost filmate nişte imagini în care se vede cum oamenii se dau nesupravegheaţi. Vizitatoriii dau vina pe autorităţile locale şi spun că parcul nu ar avea suficient personal. De cealaltă parte, autorităţile suţin că problema este faptul că oamenii se grăbesc şi se înghesuie pe tobogane.

de Andreea Cazacu

la 04.08.2021, 16:45

Vezi și

La toboganele cu apă din noul parc de distracţie din Galaţi este coadă. Oamenii se înghesuie să facă o tură. De multe ori însă graba şi neatenţia duc la accidente. Asta s-a întâmplat şi ieri când doi doi bărbaţi s-au ciocnit pe tobogan pentru că nu ar fi respectat regulile. În imaginile filmate imediat după accident se vede cum oamenii se dau nesupravegheaţi pe tobogan.

"Două persoane până în 40 de ani nu au apreciat nici greutatea, nici distanţa, nici viteza, în punctul cel mai înalt al toboganului s-au dat peste cap şi au căzut în gol în interiorul toboganului. Unde se întoarce colacul ei s-au dat peste cap din cauza greutăţii", a declarat Mihail Vârlan, membru al echipei medicale. Unul dintre bărbaţi a ajuns la spital în stare mai gravă. "Un bărbat de 38 de ani a suferit nişte traumatisme. Pe tobogan cineva din spate ar fi intrat în el şi l-ar fi lovit şi astfel a fost acest incident. Când au ajuns colegii de la SMURD preluau un pacient cu leziuni mai uşoare", a declarat Mihai Polinschi, de la SAJ Galaţi.

Sunt cinci salvamari pe tură, plus personalul de îndrumare, adică alte trei persoane. Administratorul parcului acvatic recunoaşte că există posibilitatea ca măcar pentru câteva minute cei care s-ar fi dat pe tobogan să nu fi fost supravegheaţi. "Noi avem această persoană la fiecare punct unde cetăţenii au acces. Nu există... dacă s-a întâmplat atunci a fost o scăpare de moment a personalului care probabil a lipsit, a fost nevoie să meargă în altă parte pentru câteva minute", a declarat Dragoş Magearu, administratorul parcului acvatic. "Posibil să fi mers cel din faţă mai lent, cel care era în faţă n-a ajuns la aterizare şi când a venit următorul să se fi izbit", a declarat unul dintre salvamari. Vizitatorii spun ca paza nu este suficientă, însă recunosc că nici ei nu respectă regulile întotdeauna.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Răniţi pe tobogan, în parcul acvatic abia inaugurat. Cum se apără reprezentanţii complexului: "Nu există... dacă s-a întâmplat atunci a fost o scăpare de moment"