Antena Meniu Search
x

Raport privind neregulile de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța: Instalațiile de detecție a incendiilor nu funcționau

Conform unui raport asupra problemelor din spitale realizat după incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța au fost descoperite mai multe nereguli la instalațiile de semnalizare și la cele electrice.

de Redactia Observator

la 01.10.2021, 14:19

Raport privind neregulile de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța: Instalațiile de detecție a incendiilor nu funcționau
Raport privind neregulile de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța: Instalațiile de detecție a incendiilor nu funcționau - Sursă: Ziua de Constanța

Conform raportului, în spital nu funcționau instalatiile de detecție, semnalizare si avertizare a incendiilor, iar instalațiile electrice nu erau verificate periodic cu personal atestat.

Raportul mai arăta că instalatiile electrice se exploatează cu defectiuni, improvizaţii sau în condiţii în care se genereazi supracurenţi sau suprasolicitări din cauza racordării unor consumatori care depăşesc puterea nominală a circuitelor.

Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa a revenit la statutul exclusiv COVID la jumătatea lunii septembrie. De atunci nu mai primeşte decât pacienţi confirmaţi pozitivi. Unitatea medicală asigură 120 de paturi, 10 la Terapie Intensivă.

28% dintre spitale nu au rezervor de apă pentru incendii

Pe acelaşi subiect

În ansamblu, raportul arăta că 28% dintre spitale nu au rezervor de apă pentru incendii; 71% din saloanele de terapie intensivă nu au sistem de ventilație mecanică prin exhaustare; 60% din saloanele de terapie intensivă nu au sisteme de tratarea aerului cu 3 trepte de filtre HEPA; 71% din secțile de ATI controlate nu se asigură distanțele între paturi (de 2, 5 m); doar 40% din secțile ATI respectă asigurarea normativului de medici pe timpul efectuării unei garzi; la 56% dintre paturi nu sunt amplasate cel puțin 12 prize pe ambele părți ale patului.

După incendiul Spitalul Județean din Piatra Neamţ, în care 12 pacienţi au murit, Inspecţia sanitară de stat a făcut controale în secţiile ATI din spitalele publice şi private. Controalele au început pe 17 noiembrie, iar o serie de rezultate au fost anunțate la jumătatea lunii decembrie.

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineață, la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. A fost activat Planul Alb de intervenţie, iar toţi pacienţii au fost evacuaţi, inclusiv pe fereastră. Autorităţile transmit că 7 persoane internate în secţia ATI COVID-19 au decedat, iar incendiul a fost lichidat la ora 10:55 (iniţial, autorităţile au anunţat nouă victime; bilanţul a fost rectificat ulterior).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Raport privind neregulile de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța: Instalațiile de detecție a incendiilor nu funcționau