Antena Meniu Search
x

Razii cu 8 mii de polițiști în țară, pentru verificarea respectării regulilor

Poliţiştii nu au vacanţă în aceste zile. Au fost razii de amploare în toată ţara pentru a vedea cum respectă oamenii regulile. 8.000 de agenţi au împânzit cele mai populare locuri, de la malluri şi terase, la pieţe şi târguri. S-au dat amenzi de peste 400.000 de lei.

de Redactia Observator

la 04.07.2020, 22:29

Vezi și
  • În București s-au dat amenzi de aproape 180 de mii de lei.
  • Sute de români au primit sancțiuni

Peste 100 de poliţişti au ieşit în cluburile din centrul vechi al capitalei vineri noapte. Dar nu pentru distracţie, în control. Au verificat dacă tinerii poartă măşti d eprotecţie atunci când intră în local şi dacă respectă distanţa de protecţie.

Oamenii legii au tăiat amendă după amendă firmelor dar şi clienţilor. Bilanţul unei singure nopţti în Capitală: aproape 180 de mii de lei.

Poliţiştii au stricat petrecerea şi pe litoral. Unul din cluburile de fiţe din Mamaia are bucătăria închisă pentru următoarele patru zile din cauza neregulilor descoperite.

George Niculescu prefectul judeţului Constanţa: Eu consider că noi ne-am făcut datoria, înainte să înceapă aceste activităţi de control am mai avut o şedinţă cu ei aşa cum v-am spus, au avut ocazia să se informeze cu tot ce au de făcut.

Patronii clubului au primit şi o "notă de plată" de 20.000 de lei.

Agenţii au făcut filtre la toate intrările si ieşirile din staţiune. I-au luat în vizor pe cei au cam uitat de regulile de distanţare.

În zona teraselor din Mamaia Nord, jandarmii i-au ţinut la distanţă pe turişti unii de alţii.

Şi în Galaţi forţele de ordine au patrulat pentru a se asigura că regulile impuse de starea de alertă sunt respectate. Zonele vizate au fost mall-urile, parcurile, zonele de promenadă și nu în ultimul rând faleza Dunării.

Gabriel Avrămescu, prefect: In județul Galați avem un număr semnificativ de îmbolnăviri care deja se apropie de o mie. Măsurile sunt luate tocmai pentru a încerca sa conștientizeze toți locuitorii ca e important sa fim responsabili in continuare

Şi cel mai mare mall din oraş a fost vizat de controale. Aici însă, victimă a verificărilor a fost un singur client care îşi dăduse masca într-o parte să bea dintr-un cutie.

”Pentru că mi-era foarte sete fiind foarte cald afară, am dat puţin la o parte, am băut şi am pus-o la loc”, spune clientul.

Pofta de petrecere a fost mai puternică decât frica de virus la Prejmer în Braşov. Spectatorii s-au înghesuit la un concert în aer liber la un restaurant în localitatea . Poliţia nu i-a prins în flagrant dar s-a autzosesizat după ce imaginile au apărut pe facebook. Localul a fost amendat şi închis .

Controale şi nereguli au fost constatate şi în Suceava, unde poliţiştii au verificat dacî distanţarea e respectată la terase sau în autobuze.

La Gorj, razii ale autorităţilor au fost în centre comerciale, piețe, târgurile, piscine și terase

În Cluj-Napoca şi Ploieşti poliţiştii au făcut veridficări îmropeună cu angajaţi din DSP şi de la Protecţia Consumatorului.

În urma controalelor din ţară, aproape 1000 de români au fost sancţionaţi pentru că nu au ţinut cont de regulile din starea de alertă.

Raziile pentru respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului vor continua şi în următoarele săptămâni. Vizate vor fi mai ales zonele turistice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Razii cu 8 mii de polițiști în țară, pentru verificarea respectării regulilor