Antena Meniu Search
x

Răzvan a murit pe loc, spulberat de o şoferiţă când se juca lângă bloc. La 5 ani de la tragedie, judecătorii au decis soarta femeii

Răzvan avea doar 7 anişori când, brusc, viaţa i-a fost curmată într-o zi de august. Se întâmpla în 2013. Băieţelul se juca în jurul unui bloc din Botoşani când a fost călcat de un VW Touareg condus de o şoferiţă cu permis de Italia.

Răzvan avea doar 7 anişori când, brusc, viaţa i-a fost curmată într-o zi de august. Se întâmpla în 2013. Băieţelul se juca în jurul unui bloc din Botoşani când a fost călcat de un VW Touareg condus de o şoferiţă cu permis de Italia.

Băieţelul nu a avut nicio şansă. A murit pe loc, strivit sub roţile maşinii de teren.

Marţi, la mai bine de 5 ani de la tragedie, şoferiţa din Botoşani, Mirela Valentin Talpan, de 41 de ani, a fost găsită nevinovată, în baza unei decizii emise de magistrații Curții de Apel Suceava.

În primă fază, Judecătoria Botoşani hotărâse condamnarea femeii la zece luni de închisoare cu suspendare. Pe lângă asta, Mirela Talpan ar fi trebuit să plătească şi despăgubiri morale de 70.000 de lei familiei victimei.

Băieţelul se juca în jurul unui bloc din Botoşani când a fost călcat de un VW Touareg condus de o şoferiţă cu permis de Italia

Ieri, însă, instanța superioară a achitat-o pe botoşăneancă, lăsând nesoluționată latura civilă. Judecătorii Curții de Apel Suceava au decis că şoferiţa este nevinovată, potrivit botosaninews.ro.

Şoferiţa s-a baricadat zeci de minute în propria maşină

În 28 august 2013, un băieţel de 7 ani a murit pe loc, după ce a fost călcat în spatele blocului unde locuia de un VW Touareg cu numere de Italia, condus de Mirela Valentina Talpan.

Tragedia s-a produs pe strada Barbu Lăzăreanu, în Botoşani.

Copilul, care se juca în zonă, a ieşit în faţa maşinii, iar şoferiţa nu a mai putut să îl evite. 

Impactul a fost devastator pentru micuţ, care a murit pe loc. 

Băieţelul se juca în jurul unui bloc din Botoşani când a fost călcat de un VW Touareg

Imediat martorii au sunat la 112, la fata locului deplasându-se o ambulanţă. Medicii, însă, nu au mai putut face nimic pentru Răzvan, o roată strivindu-i practic cutia craniană.

Şoferiţa s-a baricadat zeci de minute în propria maşină şi a fost nevoie de intervenţia poliţiei pentru ca familia băiatului să nu o linşeze.

"Din primele verificari rezulta ca o tanara de 36 de ani in timp ce conducea un autoturism marca Volkswagen la efectuarea unui viraj pe strada Dreptatii pe o alee ingusta a surprins si accidentat mortal un copil de 7 ani care se juca intr-un grup de copii. Conducatoarea auto nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Se continua cercetarile pentru stabilirea imprejurarilor exacte in care s-a produs evenimentul", declara atunci comisarul şef Victor Ciubotaru, şeful biroului rutier din cadrul Politiei municipiului Botoşani. 

A fost întocmit dosar penal, femeia de 36 de ani - la acea vreme - fiind cercetată sub aspectul savârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Răzvan a murit pe loc, spulberat de o şoferiţă când se juca lângă bloc. La 5 ani de la tragedie, judecătorii au decis soarta femeii