Antena Meniu Search
x

Video Reacţia lui Florence, o filipineză din Bucureşti, la slujba de Duminica Floriilor. Sărbătoare mare înainte de Paştele Catolic

Credincioşii catolici din toată lumea au sărbătorit astăzi Duminica Floriilor. Cu ramuri de flori în mână, mii de oameni au participat la procesiunile care marchează începutul Săptămânii Patimilor, dinantea Paştelui. La Vatican, Papa Francisc a surprins mulţimea din Piaţa Sfântul Petru. Suveranul Potif a decis în ultimul moment să sară peste predică. După câteva minute de linişte pe camerele de luat vederi, Papa a revenit şi a continuat ceremonia.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 24.03.2024, 19:33

Vezi și

Peste 2.000 de credincioşi şi preoţi au umplut străzile Capitalei şi bisericile în Duminica Floriilor. Au sfinţit flori sau ramuri de salcie şi măslin şi au pornit în procesiune în centrul Bucureştiului.

Duminica Floriilor înainte de Paştele catolic

"Sute de credincioşi parcurg pe jos traseul de la Biserica Franceză şi până la Catedrala Sfântul Iosif. Cu ramuri în mână, acestea simbolizează măslinul şi finicul pe care mulţimile de oameni le aveau în mâini în momentul în care Iisus Hrisos a intrat in Ierusalim", transmite Mădălina Iacob, reporter Observator.

"Scoatem pe străzile noastre nu doar ramuri, ci şi o credinţă şi nişte cântace, voci care să proclame că nu ne aparţinem nouă. Suntem ai lui Dumnezeu, dar dorim să locuim străzile şi oraşele cu credinţă", spune Francisc Doboş, preot .

Pe acelaşi subiect

"Intrarea lui Iisus în Ierusalim, bucuria mulţimii şi gândul meditativ că numai într-o săptămână îl vor condamana la moarte... Şi aceasta este o dihotomie căreia încerc să îi fac faţă", mărturiseşte o femeie.

"Am o senzaţie de fericire, vine Paştele", spune altcineva.

Reacţia lui Florence, o filipineză din Bucureşti

Florence locuieşte în Bucureşti într-o comunitate de filipinezi şi lucrează cu toţii pentru români. Au ieşit împreună astăzi la sărbătoare. "Ei sunt prietenii mei, în fiecare an venim aici să participăm la Duminica Floriilor", mărturiseşte ea.

După slujbă, credincioşii păstrează ramurile acasă până de Paşte. De luni începe Săptămâna Patimilor. "Este o săptămână mai deosebită, mai reculeasă, cu o trăire şi o meditare a textelor biblice, dar şi cu o pregătire sufletească, spovadă, împărtăşanie", explică Şerban Tarciziu, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Romano-Catolică.

Bisericile din toată ţara au fost neîncăpătoare. La Catedrala franciscană din Șumuleu Ciuc au participat peste 500 de persoane: "Este o bucurie să fim aici, în mijlocul acestei Biserici Catolice. Sperăm să ne aducă har şi pace în lume".

Papa Francisc, Sfânta Liturghie la Vatican

La Vatican, Papa Francisc a prezidat Sfânta Liturghie din Piața Sfântul Petru în faţa a 25.000 de pelerini. În ultimul moment însă, suveranul pontif a hotărât să sară peste predică. În timpul transmisiunii, camerele live au arătat timp de câteva minute doar mulţimea în locul unui prim-plan cu papa, apoi slujba a continuat fără întreruperi.

"Să ne rugăm Domnului care a salvat întreaga omenire cu înţelepciunea şi suferinţa sa", spune Papa Francisc.

Vaticanul nu a explicat încă omiterea omiliei din Duminica Floriilor, dar motivul este cel mai probabil starea precară de sănătate a suveranului pontif din ultima vreme. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Reacţia lui Florence, o filipineză din Bucureşti, la slujba de Duminica Floriilor. Sărbătoare mare înainte de Paştele Catolic