Antena Meniu Search
x

Reacția Tarom după ce o familie a fost evacuată cu forța din avion, pe Otopeni

Compania TAROM a reacționat joi la incidentul produs miercuri dimineață, pe Aeroportul Otopeni. O femeie marocană și soțul ei au fost evacuați cu forța în urma unui scandal în aeronavă. Cei doi soți aveau cu ei un copil.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 18.07.2019, 21:14

Familia evacuată din avionul Tarom, pe Otopeni
O familie a fost evacuată cu forța dintr-un avion Tarom pe Otopeni, în urma unui incident - Facebook

Compania TAROM a reacționat joi la incidentul produs miercuri dimineață, pe Aeroportul Otopeni. O femeie marocană și soțul ei au fost evacuați cu forța în urma unui scandal în aeronavă. Cei doi soți aveau cu ei un copil.

Într-un comunicat, TAROM transmite că femeia de 49 de ani de la care a pornit scandalul ocupa un alt loc și a refuzat să se identifice și ”nu a avut un comportament adecvat”.

Reacția Tarom

”Compania TAROM își exprimă părerea de rău față de situația creată în cadrul zborului ROT 101 Otopeni-Cairo din data de 17 Iulie 2019, dar este obligată să respecte reglementarile aviatice internaționale privind siguranța și securitatea pasagerilor.

În situația de față menționăm următoarele:

Ieşirile de urgenţă servesc unor situaţii care cer evacuarea pasagerilor din aeronavă în cel mai scurt timp. Prin urmare, pasagerii care ocupă un loc în imediata apropiere a acesteia trebuie să fie dispuși să ajute în caz de urgență și să vorbească limba engleză (de asemenea, limba companiei respective este un plus), pentru a fi capabili să înțeleagă comenzile echipajului în caz de evacuare și instructiunile de deschidere a acelor uși; această regulă se aplică, de asemenea, în cazul situației existente în cadrul acestui zbor.

Pasagerilor aflati în apropierea ieșirilor de urgență li se face un instructaj pe care acestia trebuie sa fie capabili să îl înțeleagă.

În cazul de faţă, pasagera perturbatoare nu înţelegea si nu vorbea nici limba română, nici limba engleză. Totodata mentionăm ca locul pe care il ocupa nu ii fusese alocat si şi a refuzat să se identifice.

Pentru siguranta zborului si a pasagerlor, echipajul de cabină a acţionat conform procedurilor in vigoare, rugand pasagera turbulenta sa se mute pe locul alocat la imbarcare.

Mentionam ca  pasagera nu a adoptat o atitudine adecvată, motiv pt care, conform procedurilor in vigoare au fost chemaţi agenţii de securitate ai aeroportului.

Reiteram faptul că pentru Compania TAROM, indiferent de context, prioritățile esențiale rămân siguranta și securitatea pasagerilor, a zborului și a echipajului”, transmite Tarom în comunicat.

Intervenția agenților de securitate, criticată de pasageri

Incidentul s-a consumat într-o cursă Tarom către Cairo, miercuri dimineață, pe aeroportul Otopeni. Poliția de Frontieră spune că femeia marocană, de 49 de ani, ar fi scuipat o stewardesă. Soțul ei, care e egiptean, a devenit agresiv la apariția agenților de securitate.

Femeia de 49 de ani a fost amendată după ce ea și soțul ei au fost evacuați cu forța. Intervenția agenților a fost însă criticată de unii pasageri din avion. Reacția nemulțumită a pasagerilor poate fi văzută, de altfel, pe imaginile filmate de o martoră la incident. Potrivit celor prezenți, femeia amendată suferă de diabet și a avut nevoie de medicamente, după scandal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Reacția Tarom după ce o familie a fost evacuată cu forța din avion, pe Otopeni