Antena Meniu Search
x

Un român a recunoscut că este ucigașul Valeriei Graves, căutat de britanici de 6 ani, dar invocă un accident

La şase ani de la o crimă oribilă care a îngrozit Anglia, un român a recunoscut astăzi că este autorul. A fost încolţit într-un apartament din Dej de poliţişti români şi britanici, iar acolo a mărturisit totul. La momentul crimei, ar fi făcut parte dintr-o grupare de hoţi.

de Redactia Observator

la 10.07.2019, 23:50

Vezi și

La şase ani de la o crimă oribilă care a îngrozit Anglia, un român a recunoscut astăzi că este autorul. A fost încolţit într-un apartament din Dej de poliţişti români şi britanici, iar acolo a mărturisit totul. La momentul crimei, ar fi făcut parte dintr-o grupare de hoţi de locuinţe care terorizau regiunile din jurul Londrei. În toiul nopţii a intrat într-o vilă de 1,6 milioane de lire sterline şi a ucis o femeie de 55 de ani, proprietara unei galerii de artă.

29 decembrie 2013. Regiunea West Sussex, 130 de kilometri distanţă de Londra. Într-un sat liniştit, cu proprietăţi scumpe pe malul mării, are loc o crimă care şochează întreaga ţară. 

Valerie Graves, o femeie liniştită de 55 de ani, proprietara unei galerii de artă, este omorâtă cu o brutalitate ieşită din comun.

Românul reţinut a comis crima din Anglia într-o casă evaluată la 1,6 milioane de lire sterline

În noaptea crimei, victima se află în casă alături de mama sa, sora şi cumnatul ei. Toţi dormeau când a avut loc crima. Suspectul a pătruns, fără să fie auzit de cineva, a omorât-o pe femeia de 55 de ani şi apoi a dispărut.

Casa unde a avut loc omorul valora, în 2013, 1,6 milioane de lire sterline şi aparţinea unor prieteni de familie, plecaţi în vacanţă în Costa Rica. 

Informaţia a ajuns şi la hoţii de locuinţe care acţionau în zonă. Ce nu ştiau infractorii era că în locul proprietarilor venise altcineva.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În primii doi ani de la crimă, 10.000 de oameni au fost chestionaţi de poliţişti, 3 mii de localnici au dat probe ADN şi au fost luate 600 de declaraţii. 

Un tânăr de 22 de ani a fost arestat în 2014, dar eliberat din lipsă de probe. A fost una din cele mai mari anchete ale poliţiei britanice.

Cumnatul victimei spunea la momentul respectiv că "îi implorăm pe cei care au informaţii să meargă la Poliţie. Cineva trebuie să ştie ceva, îi implorăm să vorbească cu Poliţia".

Crima a fost subiect şi pentru mai multe documentare de televiziune, iar pe capul criminalului a fost pusă şi o recompensă de 10 mii de lire sterline. Fără niciun rezultat, însă. Până astăzi.

Bărbatul a fost reţinut în urma unei acţiuni comune a poliţiştilor români şi britanici. După 6 ani de la crima care a oripilat Marea Britanie, Cristian Sabou a fost prins la o adresă din municipiul Dej şi şi-a recunoscut pe loc fapta.

Iniţial, bărbatul de 27 de ani a părut surprins de acţiunea poliţiştilor. La vederea agenţilor britanici, şi-a dat seama că nu mai are nicio scăpare.

Criminalul susţine că "s-a întâmplat un accident. Vă spun sincer că nu am vrut să-i fac rău. A fost un accident. M-a pus cineva să intru în casa aia că a fost vorba că sunt bani acolo şi lucruri de valoare şi m-au pus pe mine. Am picat la mijloc, în capcană şi de frică s-a întâmplat. Vă spun sincer, n-am făcut rău la nimeni în viaţa vieţilor mele".

Bărbatul stătea cu chirie în municipiul Dej de mai mult timp, iar vecinii nu au bănuit nicio clipă că tânărul este un criminal periculos. 

Cristian Sabou va fi extrădat în Anglia şi preluat de poliţiştii de acolo. Anchetatorii vor să afle dacă în noaptea crimei a acţionat singur, dacă făcea parte dintr-un grup de hoţi de locuinţe şi cine sunt ceilalţi complici ai săi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Un român a recunoscut că este ucigașul Valeriei Graves, căutat de britanici de 6 ani, dar invocă un accident