Antena Meniu Search
x

Video Reacții după declarația Papei despre tendinţa egoistă a oamenilor de a adopta animale în timp ce milioane de copii orfani au nevoie de o familie

Papa Francisc a înfuriat milioane de oameni din întreaga lume. În primul discurs public al anului, Suveranul Pontif a vorbit despre natalitatea scăzută şi tendinţa egoistă a oamenilor de a adopta unul sau mai multe animale în timp ce milioane de copii orfani au nevoie de o familie. Cuvintele Sfântului Părinte au dat naştere unei adevărate revoluţii online.

de Redactia Observator

la 06.01.2022, 21:17

Vezi și

Papa Francisc: Multe cupluri nu au copii, pentru că nu își doresc. Sau au unul singur şi nu mai vor alţii. Dar au doi câini şi două pisici, şi da, câinii şi pisicile iau locul copiilor.

Sunt cuvintele Papei de la care a plecat o adevărată furtună. În faţa a mii de credincioşi, suveranul Pontif a criticat oamneii care nu au copii, dar au pisici şi câini.

Papa Francisc: Nu trebuie să ne temem să adoptăm. Să ne asumăm "riscul" de a primi un nou membru al familiei. Este vorba despre un fel de egoism.

Papa, care intră în al 9 lea an de pontificat, şi-a ales, în momentul numirii, numele sfântului protector al animalelor. Poziţia avută în faţa pelerinilor de la Vatican i a înfuritat cu atât mai mult pe iubitorii de animale.

Pe acelaşi subiect

Reacţiile au umplut reţelele de socializare

''Sunt numeroşi sfinţi care au avut animale în loc de copii. Sfântul Anton a avut un porc drept animal de companie! De asemenea, printre personajele catolice notabile fără copii i-aş aminti pe: Papa şi Iisus Hristos.'', a scris cineva.

Un preot i-a amintit Papei că decizia de a avea un copil trebuie să fie o alegere, nu o obligaţie, dar şi că interzicerea avortului nu va crea mai multe familii iubitoare pentru copii.

  • "Printre români, părerile sunt împărţite. au fost doar câteva dintre comentariile românilor.
  • Suflete sunt şi unii şi alţii.
  • Sunt de acord să fie adoptaţi copii că sunt atâţia amărâţi, dar şi animalele trebuie adoptate şi ele.
  • Adică au căţel şi nu au copil? Aici nu sunt de acord",

Declaraţiile Suveranului Pontif nu sunt o premieră. A denunţat în repetate rânduri scăderea dramatică natalităţii şi aplecarea omului modern către carieră şi prioritizarea câştigurilor financiare în faţa familiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Reacții după declarația Papei despre tendinţa egoistă a oamenilor de a adopta animale în timp ce milioane de copii orfani au nevoie de o familie