Reactorul 2 de la Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional
Reactorul 2 al Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost deconectat automat joi dimineaţa de la Sistemul Energetic Naţional ca urmare a declanşării întrerupătoarelor de livrare a energiei în SEN, anunţă Nuclearelectrica, compania care operează centrala.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.
"Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional în dimineaţa zilei de 14 octombrie 2021 ca urmare a declanşării întrerupatoarelor de livrare a energiei în Sistemul Energetic Naţional. Specialiştii CNE Cernavodă investighează cauza care a condus la declanşarea întrerupătoarelor de livrare a energiei, fapt care a determinat deconectarea automată a Unităţii 2 de la SEN", anunţă compania.
Deconectarea automată a Unităţii 2 s-a produs în condiţii de siguranţă, toate sistemele unităţii funcţionând şi răspunzând conform proiectului în astfel de situaţii, arată compania.
Specialiştii CNE Cernavodă investighează cauza
- Incident la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Uşoare scăpări de clor la staţia de clorinare. Situaţia a fost...
- Camera Deputaţilor a aprobat legea de ratificare a Acordului România-SUA pentru centrala nucleară de la Cernavodă
- Marius Sponache, managerul Spitalului Cernavodă, reţinut de DNA. Ar fi fost prins în flagrant în timp ce lua șpagă
- Tânăr român, dispărut în Germania de 3 săptămâni. Alexandru este căutat cu disperare de familie
- Vânzările de Tesla s-au prăbușit şi în România, cu -80% în primele trei luni ale anului
"Deconectarea automată a Unităţii 2 precum şi lucrările de remediere nu au impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului unităţii, populaţiei şi mediului înconjurător. Nuclearelectrica va reveni cu un comunicat de presă la momentul reconectării Unităţii 2 la SEN", precizează compania.
Nuclearelectrica a realizat în prima parte a anului un profit net de 385,4 milioane de lei, în creştere cu 12,3% faţă de perioada similară a anului anterior. Veniturile din exploatare au urcat cu aproape 17%, la 1,38 miliarde lei.
Producţia de energie realizată a fost de 4.890 GWh, în scădere cu 11,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (5.499 GWh).
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰